Της Ευγενίας Κουτούβελα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φιλανθρωπικό δείπνο από το "Σύνδεσμο Φίλων Ιδρύματος Άγιος Παντελεήμονας" και το Thessaloniki Food Festival για την ενίσχυση της δράσης του συνδέσμου στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του δεύτερου κτιρίου του Μεγάρου '"Alegro" με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τη σημασία της γαστρονομίας για την ανάδειξη της πόλης ως προορισμό τόνισε τόσο ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σπύρος Πέγκας και η Λίλιαν Σαμαρά μέσω του Thessaloniki Food Festival, αντίστοιχων εκδηλώσεων και συναφών δράσεων μία διαδικασία που έχει κινητοποιήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης από το 2011.
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα υπέροχο δείπνο από τα χέρια της διάσημης σεφ Ντίνας Νικολάου με διαλεχτά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης ευγενική χορηγία των παραγωγών και χορηγών της εκδήλωσης.
Η Ντίνα Νικολάου μαγείρεψε ζουμερό ριζότο με Μύδια Αναστασίου Ολυμπιάδα και καραμελωμένα ολόκληρα τοματίνια Βιοαγρός.
Δεύτερο πιάτο πειραγμένη δροσερή σαλάτα με καρπούζι και παστουρμά.
Τρίτο πιάτο κοτόπουλο νυσουάζ με κάρυ, λαχανικά και σος γιαουρτιού.
Το γεύμα ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό γλυκό από βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι, μέλι, ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας και φρούτα.
Όλα τα πιάτα πλαισιώθηκαν εξαιρετικά από εκλεκτά κρασιά, ευγενική χορηγία των Οίνων Βορείου Ελλάδους. Ενώ η Αλεξάνδρα Ανθίδου, των Οίνων Β. Ελλάδος, έδωσε κατευθυντήριες γραμμές ως προς του συνδυασμούς κρασιού – φαγητού.
Χορηγοί της Εκδήλωσης:
Pom Star Ρόδι Ελλάς
Plaisir Food Quality Foods
Golden Rose Landessa Cosmetics
http://www.goldenrose.com.tr/en/homepage
Οίνοι Βορείου Ελλάδος
http://www.winesofnorthgreece.gr/el/
Μαζί - Ταξίδια σε Όλο τον Κόσμο
https://www.mazi.travel/pricelist.el.aspx
Βιοαγρός - Βιολογικά Προϊόντα
Μύδια Αναστασίου Ολυμπιάδα
Grin Life the Colour of Living
KYANA - Professional Hair Products
Delikota
Egnatia Palace Hotel