Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Ημαθία στο «επίκεντρο» για Τουρισμό – Γαστρονομία και Οίνο

Στο 16ο Ευρωπαϊκό συνέδριο γαστρονομίας και οίνου στις 19 έως 21 Οκτωβρίου

Για τρεις στις  ημέρες, 19 - 21 Οκτωβρίου, τα οινο-γαστρονομικά φώτα του κόσμου θα φωτίσουν την Ελλάδα και τη Γαστρονομία της, ενώ εξαίσια θέση θα κατέχει στο "16ο Ευρωπαικό Συμβούλιο Αδερφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας"  η περιοχή της Ημαθίας. 

Στους κόλπους του θα φιλοξενηθούν τρία συνέδρια που θα αφορούν 1. "Imathia quality", το οποίο πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά και θέμα την προβολή της εξαίσιας γαστρονομίας της περιοχής  με βάση το ξακουστό ξινόμαυρο, το φημισμένο βόειο κρέας, παλαιωμένα τυριά και αλλαντικά και πλήθος άλλων προϊόντων, ενώ ο στόχος της Περιφέρειας είναι το συνέδριο να καθιερωθεί και να γίνει ετήσιο όπως δήλωσε ο ειδικό σύμβουλος αντιπεριφεριάρχη Νίκος Τσιούντας    2. Oι τάσεις στη γαστρονομία και τίτλο " Η Ευρώπη των Γεύσεων -  Ελλάδα: Τουρισμός - Οίνος και Γαστρονομία και 3. Ο σύνδεσμος της Αγροδιατροφής με τον Τουρισμό που θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την Ελλάδα και τον ποιοτικό θεματικό τουρισμό αλλά παράλληλα θα λειτουργήσει και ως πρόδρομος εξαγωγών.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Καραχρήστος, γενικός διευθυντής του Mact Media Group -αποκλειστικός διοργανωτής του συνεδρίου- οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400, από 16 διαφορετικές χώρες. Ενώ τεράστιο είναι το  ενδιαφέρον για τα 100 περίπτερα που θα υπάρχουν στο Ζάππειο -από τα οποία έχουν δοθεί πάνω από τα 60- παρόλα αυτά στόχος είναι να πείσουν τους παραγωγούς να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν συλλογικά υπό την αιγίδα του αντίστοιχου επιμελητηρίου και περιφέρειας. Παράλληλα με τα συνέδρια κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν live show και γευσιγνωσίες ενώ η έκθεση είναι ανοιχτή και στο κοινό.

Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής, ευχαρίστησε όλους του φορείς και ειδικά τον ΕΟΤ που συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για τη γαστρονομία και τον τουρισμό στη χώρα μας. Ενώ τόνισε πως που θα συμβάλει στη δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας της Ελλάδας, τη σύνδεσή της με τον πολιτισμό της και θα δώσει επιπλέον ώθηση στον τουρισμό.

Ε.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο