Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Γεύσεις από Πρέσπες «πλημμύρισε» ο Λευκός Πύργος (ΦΩΤΟ)

Οι Πρέσπες μετακόμισαν για λίγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Οι Πρέσπες «μετακόμισαν» στη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο! Επί τρεις συνεχόμενες ημέρες πραγματοποιείται η εκστρατεία ενημέρωσης των Θεσσαλονικέων για την περιοχή των Πρεσπών, στο πλαίσιο του προγράμματος Poliprespa. Σήμερα, Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα ενημέρωσης για τις Πρέσπες και τα προϊόντα της στο Λευκό Πύργο, ενώ αύριο Σάββατο οι εκδηλώσεις μεταφέρονται πίσω στις Πρέσπες στην πλατεία Λαιμού.

Χθες Πέμπτη το απόγευμα ο Λευκός Πύργος «πλημμύρισε» με γεύσεις των Πρεσπών, με τους παρευρισκόμενους στη γιορτή που στήθηκε εκεί να γεύονται τα λαχταριστά ονομαστά φασόλια Πρεσπών  σε δύο διαφορετικές συνταγές. Το χθεσινό απόγευμα συμπλήρωσαν παραδοσιακοί χοροί από τον πολιτιστικό σύλλογο πρεσπιωτών και τα χάλκινα της Πρέσπας, τα οποία απήυθυναν κάλεσμα για τη γιορτού Φασολιού και Τσιρονιού το Σάββατο στις Πρέσπες.

Αντικείμενο του προγράμματος που ξεκίνησε στην χαραυγή του 2018 και θα είναι τετραετές αποτελεί, η προώθηση των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας της περιοχής, η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη καθώς και έργα υλικών υποδομών και απόκτηση εξοπλισμού. Συμμετέχουν οι: "Εταιρία Προστασίας Πρεσπών", ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Εθνικού Δρυμού Πρεσπών "Ο Πελεκάνος" και ο "Πολιτιστικός Σύλλογος Πρεσπιωτών", ενώ το κόστος που μοιράζεται εξ’ ημισείας ο Δήμος Πρεσπών και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα  από τα καλύτερα κρυμμένα διαμάντια της Ελλάδας μας που απέχει μόλις 2,5 ώρες από την πόλη της Θεσσαλονίκης!

Δείτε τις φωτογραφίες του Typosthes.gr.

Ε.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ