Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το Oktoberfest με μπύρες και λουκάνικα, για 13 ώρες!

Το Σάββατο 29/9 στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018 οι παλιοί και νέοι φίλοι του Oktoberfest μπορούν και πάλι να διασκεδάσουν στην παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπίρας, από τις 11 π.μ., στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής. Και φέτος στο Oktoberfest μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνωστές γερμανικές σπεσιαλιτέ βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές, όπως το περίφημο κότσι με ξινό λάχανο, το Leberkaese, το λουκάνικο με πατατοσαλάτα και διάφορα είδη μπίρας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά από το πρωί. Στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη έναρξη της γιορτής με το παραδοσιακό «άνοιγμα του βαρελιού» και στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έναρξη του επίσημου προγράμματος του Oktoberfest.

Κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα, οι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης στο περίπτερο πληροφοριών που θα έχει στηθεί στο χώρο, ενώ από τις 2 έως και τις 3 το μεσημέρι και από τις 4 μέχρι και τις 5 το απόγευμα θα γίνουν ξεναγήσεις στους χώρους του σχολείου.

Το Oktoberfest διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων της Γερμανικής Σχολής και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής και το Αυστριακό Προξενείο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Για την ιστορία του Oktoberfest

Το κλασσικό Οktoberfest ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1810 στο Μόναχο, όταν ο τότε διάδοχος του θρόνου της Βαυαρίας και μετέπειτα βασιλιάς Λουδοβίκος ο Α’ και η πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξωνίας-Χίλτμπουργκχαουζεν γιόρταζαν το γάμο τους, ενώ η γιορτή χρόνο με το χρόνο ''γιγαντώθηκε'', καθώς συγκεντρώνει πια, πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες. Τα απόλυτα ρεκόρ καταρρίφθηκαν τις χρονιές 1984, 1985, 1996 και 2000, όταν οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια, ενώ η φετινή διοργάνωση στο Μόναχο ξεκινά αύριο, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου. Αλλά και η Θεσσαλονίκη δημιούργησε  τη δική της παράδοση, με εκατοντάδες επισκέπτες και με τη φετινή εκδήλωση να γίνεται για 15η φορά, στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί στην πόλη από το 1888 και έχοντας συμπληρώσει πλέον 130 χρόνια ζωής.

INFO

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Διεύθυνση:9χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης, 55535 Θεσσαλονίκη (όπισθεν Praktiker)

www.dst.gr

Πληροφορίες στο  2310-475900

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα