Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη έρευνα για το Ελληνικό κρασί και τον Οινοτουρισμό

Δώσε τρία λεπτά από το χρόνο σου για το Ελληνικό Κρασί

Το ελληνικό κρασί κατέχει εξέχουσα θέση στην καρδιά μας καθώς είναι στο ελληνικό τραπέζι εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πλέον χάρη στις συντονισμένες -αρχικά μεμονωμένων- οινοποιοιών, οινοποιητικών συνδέσμων, συναιτερισμών και ειδικών έχει αρχίσει να φιγουράρει και να αποκτά το γόητρο και τη φήμη που του αξίζει σε μεγάλα οινικά σαλόνια και εστιατόρια της χώρας και του κόσμου. Επικουρικά σε αυτή τη άνθιση του ελληνικού κρασιού δρα και ο οινοτουρισμός, δηλαδή η επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία.

 Σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας μικρότερα ή μεγαλύτερα οινοποιεία, νέοι και παλαιότεροι οινοποιοί, παράγουν τα δικά τους κρασιά. Ο οινοτουρισμός αποτελεί τάση σε όλο τον πλανήτη, όπου ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται οινοποιεία, περπατούν στους αμπελώνες, δοκιμάζουν κρασιά και γνωρίζουν τους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στο πάθος τους για το κρασί.

Η συγκεκριμένη έρευνα αφορά τις προτιμήσεις και αντιλήψεις των χρηστών Social Media, σχετικά με τον οινοτουρισμό.

Τι είναι ο Οινοτουρισμός

Ειδική μορφή τουρισμού που αφορά στην παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους λειτουργικά ενοποιημένους με οινοποιητικές ή και οινοπαραγωγικές εγκαταστάσεις, π.χ. αμπελώνες. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται συνδυαστικά με δραστηριότητες σχετικές με την αμπελοκαλλιέργεια και την οινική παραγωγή.)

Γιατί να συμπληρώσεις την έρευνα

Ρωτήσαμε τον Λευθέρη Φωκαέα, υποψήφιο για απόκτηση τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών στο ACT - American College of Thessaloniki, και υπεύθυνο για τη δημιουργία του ερωτηματολογίου που θα χρησιμοποιηθεί για την μεταπτυχιακή του διατριβή και μας απάντησε: «Είναι ευκαιρία για την ανάδειξη του οινοτουρισμού και του ίδιου του προϊόντος του κρασιού».

Τα αποτελέσματα της έρευνα θα δημοσιευθούν σε περιοδικό του κλάδου και θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για μελλοντικές έρευνες, με σκοπό την ανάδειξη του οινοτουρισμού ως ευκαιρία για την ανάδειξη τόσο του κρασιού σαν προϊόν, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Οι περισσότεροι από εμάς για διάφορους λόγους νιώθουμε αποστασιοποιημένοι από την έρευνα που πραγματοποιείται «εντός των τειχών» εργαστηρίων, αιθουσών συνεδριάσεων, γραφείων και πανεπιστημιακών hubs. Τις σπάνιες αυτές φορές που κάποια από τις έρευνες που πραγματοποιείται στα πλαίσια ενός μεταπτυχιακού ή προπτυχιακού επιπέδου, έχουν άμεσο πρακτικό ενδιαφέρον για τη βαριά βιομηχανία της χώρας , που είναι ο τουρισμός και δη ο Οινοτουρισμός, είναι ευχάριστο καθήκον μας να τη στηρίξουμε.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ!

Τα ερωτηματολόγια είναι απολύτως ανώνυμα, ενώ θα διατηρηθούν κάποια δημογραφικά στοιχεία για στατιστικούς λόγους όπως φύλλο, ηλικία κλπ. τα οποία δεν θα μπορούν να ταυτοποιηθούν με συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο. Για τη συλλογή ερωτηματολογίων χρησιμοποιείται η πλατφόρμα Survey Monkey, την πολιτική απορρήτου της οποίας μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.surveymonkey.com/mp/legal/privacy-policy/

Εσείς ακόμη να συμπληρώσετε την Έρευνα;

Ε.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης