Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία: Εκκενώνεται λόγω πλημμύρας χωριό στο Κιλελέρ - Μήνυμα του 112

Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν στον Πλατύκαμπο – Στην περιοχή υπάρχουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα

Μήνυμα του 112 για την εκκένωση του χωριού Ομορφοχώρι του Κιλελέρ δέχθηκαν πριν λίγο οι κάτοικοι. Λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, όσοι βρίσκονται στο χωριό καλούνται να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Πλατύκαμπο.

«Αν βρίσκεστε στο Ομορφοχώρι του Δήμου Κιλελέρ απομακρυνθείτε προς οικισμό Πλατυκάμπου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι.

 

Φόβος για τη στάθμη των νερών στον Πηνειό

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Λάρισα για το ενδεχόμενο να πλημμυρίσει ο Πηνειός και να πλημμυρίσει η πόλη, στο πλαίσιο της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα.

Σε αρκετές συνοικίες της πόλης, τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζονται. Αρκετές συνοικίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, λόγω της υπερχείλισης των φρεατίων. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για τους θανάτους σε οίκο ευγηρίας κατά την πανδημία
Tον Αύγουστο του 2020 είχε εκδηλωθεί συρροή κρουσμάτων της Covid-19, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 28 ηλικιωμένοι από επιπλοκές
Θεσσαλονίκη: Άρχισε η δίκη για τους θανάτους σε οίκο ευγηρίας κατά την πανδημία
Πέθανε κοριτσάκι 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη – Κόλλησαν 11 παιδιά στο ίδιο σχολείο
Συρροή 11 κρουσμάτων με αυξημένη τροπονίνη σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης - Σε εξέλιξη η επιδημιολογική διερεύνηση.
Πέθανε κοριτσάκι 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη – Κόλλησαν 11 παιδιά στο ίδιο σχολείο
Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση ενός αστικού λεωφορείου υδρογόνου στο ΑΠΘ
Θα πραγματοποιηθεί επιδεικτική λειτουργία ενός λεωφορείου υδρογόνου, καθώς και ενός τρέιλερ ανεφοδιασμού υδρογόνου σε πραγματικές συνθήκες
Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση ενός αστικού λεωφορείου υδρογόνου στο ΑΠΘ