Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απάτες με δήθεν ατυχήματα – Πήραν 11.500 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα

Συνελήφθη 37χρονη – Προσπάθησε να εξαπατήσει γυναίκα στην Πιερία, η οποία, όμως, κατάλαβε την απάτη

Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία 2 απάτες και 2 απόπειρες απάτης που έγιναν το τελευταίο διήμερο σε Πιερία, Πέλλα και Δράμα. Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη στην Κατερίνη μία αλλοδαπή γυναίκα η οποία προσπάθησε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 22.500 ευρώ. Συνεργοί της τηλεφώνησαν προσποιούμενοι τον αστυνομικό ή τον γιατρό και ισχυρίστηκαν ότι οικείο τους πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα ή έχει τραυματιστεί. Σε 2 περιπτώσεις κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά 11.500 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα. Στην κατοχή της βρέθηκαν 11.000 ευρώ, οι χρυσές λίρες και τα κοσμήματα που απέσπασε.

Από την αστυνομία συνελήφθη μια γυναίκα, 37 ετών, από τη Βουλγαρία. Η σύλληψή της έγινε έπειτα από απόπειρά της να εξαπατήσει γυναίκα στην Πιερία. Συγκεκριμένα, τηλεφώνησε σε μια γυναίκα 31 ετών και ισχυρίστηκε ότι ο γιος της είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα. Ωστόσο, η γυναίκα κατάλαβε την απάτη (καθώς δεν είχε γιο σε ηλικία που να μπορεί να οδηγεί) και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία εν συνεχεία έφτασε στη σύλληψη της 37χρονης.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι την ίδια μέρα η 37χρονη είχε τηλεφωνήσει σε 65χρονη στα Γιαννιτσά και της είχε πει ότι η κόρη της είχε προκαλέσει δυστύχημα. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να της πάρει 4.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε, η 37χρονη είχε προσπαθήσει να κάνει ακόμη δύο απάτες, Συγκεκριμένα, είχε τηλεφωνήσει σε 87χρονη στη Δράμα στην οποία είπε ότι έχει τραυματιστεί ο γιος της, ενώ προσπάθησε να εξαπατήσει και 50χρονη (ξανά στη Δράμα) λέγοντάς της ότι ο σύζυγός της έχει προκαλέσει τροχαίο.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Συνελήφθη χθες (16 Απριλίου 2024) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μία αλλοδαπή γυναίκα, για απάτες και απόπειρες απάτης, που έγιναν το τελευταίο διήμερο σε Πιερία, Πέλλα και Δράμα.

Ειδικότερα, συνεργός της τηλεφώνησε σε ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή της Πιερίας, προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι ο γιος της έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα και για να αποφύγει δήθεν τις ποινικές συνέπειες, της ζήτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.  Μάλιστα για γίνει περισσότερο πειστικός, συνεργός του προσποιούνταν στο τηλέφωνο τον γιο της.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε η προαναφερόμενη αλλοδαπή γυναίκα στην Κατερίνη, τη στιγμή που ανέμενε να παραλάβει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 22.500 ευρώ και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας και του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, προέκυψε ότι η παραπάνω γυναίκα το τελευταίο διήμερο, ενεργώντας μαζί με τους συνεργούς της και με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος ή σοβαρού τραυματισμού, κατάφερε να αποσπάσει:

• 4.000 ευρώ, 3 χρυσές λίρες και κοσμήματα από γυναίκα σε περιοχή της Πέλλας και

• 7.500 ευρώ από ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Δράμας.

Επίσης προχθές το πρωί προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, 3 χρυσές λίρες και κοσμήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στις παθούσες. 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Έρχονται βαριά πρόστιμα
Μέχρι και σήμερα η σχετική προθεσμία – Ποια είναι τα πρόστιμα που προβλέπονται για υπηρεσίες που δεν θα κάνουν τη σύνδεση
Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών και POS - Έρχονται βαριά πρόστιμα