Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχονται βροχές σε λίγες ώρες σε 5 περιοχές – Πότε «χτυπούν» Θεσσαλονίκη

Ποιες περιοχές απειλούνται από καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Μεγάλος όγκος νερού οδήγησε σε πλημμύρες το απόγευμα της Πέμπτης (9/5) στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχουμε τελειώσει με την κακοκαιρία – εξπρές που θα απασχολήσει περιοχές της χώρας μέχρι το Σάββατο.

Ειδικότερα, αύριο Παρασκευή αναμένονται γενικά νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Βόρεια Κρήτη θα είναι έντονα. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την μεταφορά Σαχαριανής σκόνης σε χαμηλές συγκεντρώσεις κοντά στην επιφάνεια.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς.

Αναλυτικά δείτε τον πίνακα με την πρόγνωση για βροχές ανά ώρες από το meteo.

meteo.jpg

 

Έντονες καταιγίδες τη νύχτα προς Παρασκευή σε πέντε περιοχές

Σημειώνεται πως για έντονες καταιγίδες που θα «χτυπήσουν» σε πέντε περιοχές έχει προειδοποιήσει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. «Μεταβολή του καιρού στη χώρα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην Κεντρική Μακεδονία, στις Σποράδες, στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βόρεια Εύβοια και στη Βορειοανατολική Στερεά», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο facebook ο Θοδωρής Κολυδάς.

Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα έχουν μεγάλο ύψος βροχής

Από την πλευρά του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει: Από τη μια περιμένουμε πως και πως να μας έρθουν κακοκαιρίες να δώσουν τις βροχές που τις έχουμε ανάγκη από κάθε άποψη και από την άλλη όταν αυτές έρχονται γίνεται λόγος για επικίνδυνα φαινόμενα και πλημμύρες. Η κακοκαιρία αυτή στο σύνολό της δεν είναι σε θέση να προκαλέσει γενικευμένα και αξιόλογα προβλήματα και οι βροχές που αυτή φέρει είναι καλοδεχούμενες από κάθε άποψη.  Τώρα το αν πέσουν περισσότερα χιλιοστά σε ορεινούς όγκους ή πολύ τοπικά, αυτό συμβαίνει σε κάθε κακοκαιρία και δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη!

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το συνολικό ύψος βροχής μέχρι και τα ξημερώματα του Σαββάτου όπου αν κάποιος εξαιρέσει περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο και κυρίως τους ορεινούς όγκους που βλέπουν προς το βορειοδυτικό Αιγαίο και που είναι φυσιολογικό για εκείνες τις περιοχές, δεν διακρίνεται κάτι το ασυνήθιστο για κακοκαιρία.  Όμορφο απόγευμα σε όλες και όλους και μακάρι όσο προλαβαίνει ο καιρός να μας δίνει τέτοιες κακοκαιρίες ακόμη κι αν τοπικά δίνει κάτι παραπάνω σε χιλιοστά βροχής. Τα έχουμε ανάγκη!».

Δείτε τον πίνακα.

marousakis.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Οπαδικό επεισόδιο στη Θέρμη - Αθώοι 11, ένοχοι 2 κατηγορούμενοι
Είχαν εισβάλει στο αγωνιστικό τερέν όπου αγωνιζόταν η ομάδα Κ-17 του Ολυμπιακού Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας από τους αθλητές τις φανέλες τους
Θεσσαλονίκη: Οπαδικό επεισόδιο στη Θέρμη - Αθώοι 11, ένοχοι 2 κατηγορούμενοι