22

ΟΚΤ
2017

Τρεις μέρες γεμάτες με δράσεις για τα παιδιά στο 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico

Elephantastico: Φεστιβάλ για παιδιά για 3 μέρες στη Θεσσαλονίκη!

03 Μαϊ 201700.07

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Τρεις μέρες γεμάτες με δράσεις για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς τους έχει ετοιμάσει ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι φορείς που συμμετέχουν στο 4ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico.

Συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 14 Μάη χώροι όπως το Λιμάνι, το Μουσείο Φωτογραφίας, η ΧΑΝΘ, η πλατεία Ναυαρίνου, η ΔΕΘ (εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ΔΕΒΘ) αλλά και νέοι χώροι που θα δοθούν για πρώτη φορά προς χρήση για το κοινό, όπως ο Πολυχώρος Πολιτισμού Πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (Ισλαχανέ, στην Ευαγγελίστρια) θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις του προγράμματος που θα έχουν ελεύθερη είσοδο (ωστόσο σε ορισμένες δράσεις απαιτείται προεγγραφή).

Τι να περιμένετε

Από εργαστήρια ρομποτικής όπου τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους ρομποτάκι, μέχρι βρεφική yoga για βρέφη 2-10 μηνών (στη ΧΑΝΘ και τα δύο), και από αφηγήσεις παραμυθιών σε 5 διαφορετικές γλώσσες, αλλά και αφηγήσεις στα ελληνικά από τα ίδια τα παιδιά σε ρόλο αφηγητή, και από συναυλίες με βάση το έργο «Πήτερ Παν» (σε συνεργασία με ΚΘΒΕ-14/5, 20.00-21.30 κεντρική σκηνή λιμάνι)  με τον Γιώργο Καζαντζή στο πιάνο, τον Γιάννη Καλατζόπουλο σε ρόλο αφηγητή και ερμηνευτές τους Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώργο Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Απόστολο Ρίζο κ.ά., μέχρι εργαστήρια για κρουστά για παιδιά, αλλά και για ΑμεΑ (στο αμφιθέατρο Κήπου Εποχών στη Νέα Παραλία).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα γίνει στον Πολυχώρο Χαμιδιέ. Εκεί τα παιδιά πάρουν μέρος σε θεατρικές ξεναγήσεις που θίγουν έννοιες όπως ο ξένος, ο ορφανός και ο πρόσφυγας (σημ. το κτήριο είχε φιλοξενήσει παλαιότερα πρόσφυγες και ήταν και το πρώτο ορφανοτροφείο στην πόλη).

30.000 θεατές πέρυσι!

Για έναν πετυχημένο θεσμό έκανε λόγο η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Έλλη Χρυσίδου αναφερόμενη στο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico. Όπως είπε πέρυσι το παρακολούθησαν πάνω από 30.000 θεατές (παιδιά και γονείς). «Βλέπαμε ότι υπήρχαν πολλές δημιουργικές ομάδες που ασχολούνται με τα παιδιά και θέλαμε να φτιάξουμε ένα φεστιβάλ όπου τα παιδιά δεν θα ήταν απλοί παρατηρητές, αλλά θα είχαν ουσιαστική συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε αυτά και είναι σχεδιασμένο για αυτά. Πιστεύουμε πως έχουμε ένα δυνατό θεσμό, δημιουργήσαμε μια πλατφόρμα όπου μπορούν να προκύψουν συνεργασίες και παράλληλα δίνουμε ερεθίσματα στα παιδιά για την τέχνη, τον αθλητισμό και την κίνηση», σημείωσε η αντιδήμαρχος το μεσημέρι της Τρίτης από το Μουσείο Φωτογραφίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Επιπλέον τόνισε πως φέτος οι εκδηλώσεις απευθύνονται και σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και σε περισσότερους γονείς.

Για ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα το απολαύσουν τα παιδιά έκανε λόγο ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου, που μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την πρωτοβουλία αυτή του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

ΑΒ Βασιλόπουλος

Θεσσαλονίκη: 2 θεατρικές παραστάσεις για καλό σκοπό και εισιτήριο όσο θέλετε!

Πολιτισμός21 Οκτ 201715.49

Παραστάσεις εθελοντών για την ενίσχυση του «Αγ.Στυλιανού»

Θεσσαλονίκη: Έκθεση για το τέμπλο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Πολιτισμός21 Οκτ 201711.00

Θα εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο

Στον Κωστή Βελώνη το Βραβείο Inspire 2017”

Πολιτισμός20 Οκτ 201719.40

Απονεμήθηκε από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Τα Πρωτοσέλιδα του Σαράντα σε έκθεση στην Καλαμαριά

Πολιτισμός20 Οκτ 201719.20

Από την προσωπική συλλογή του δημοσιογράφου – δικηγόρου και βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου. Π. Γκιουλέκα

Κόμικς και επιτραπέζια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός20 Οκτ 201719.10

Στο πλαίσιο του Comic’n Play 2017 με ελεύθερη είσοδο

Masterclass Σωματικού Θεάτρου με την Αλεξάνδρα Καζάζου

Πολιτισμός20 Οκτ 201718.40

Στο Θέατρο Τ –Πώς γίνεται η συμμετοχή


Οι «Εκκλησιάζοντες» επιστρέφουν στο Θέατρο Αυλαία

Πολιτισμός20 Οκτ 201718.28

Για να μας χαρίσουν και πάλι το γέλιο

«Στα καλά του ‘’καθισμένου’’» στο Θέατρο Σοφούλη

Πολιτισμός20 Οκτ 201718.20

Θίγει θέματα για την αναπηρία
Παπαστράτος


ΕΥΑΘ


ΕΛΠΕΚτήμα Χρηστίδη


Typosthes.gr - Twitter

Θέατρο ΤTyposthes.gr - Facebook


Χελωνες


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία