Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Αγνώριστη» Τσικνοπέμπτη στο κέντρο – Τελευταία ψώνια (ΦΩΤΟ)

Άδεια η Βασιλέως Ηρακλείου, ο πλέον εμβληματικός δρόμος για την Τσικνοπέμπτη

Του Μιχαήλ Λιάπη

Τίποτα δεν θυμίζει Τσικνοπέμπτη σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς τα γνωστά στέκια που στήνονταν λαϊκά γλέντια είναι άδεια από κόσμο, χωρίς τα κλασικά ψησίματα από μαγαζιά εστίασης που ούτως ή άλλως είναι κλειστά εδώ και μήνες πλέον, πλην αυτών που λειτουργούν με ντελίβερι ή take away.

Άλλωστε, από σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται υπό ακόμη πιο αυστηρών μέτρων, με κλειστές όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και δίχως καταστήματα ούτε υπό τη μέθοδο του click away. Στο Καπάνι και στα κρεοπωλεία των γειτονιών τους οι Θεσσαλονικείς κάνουν τα τελευταία τους ψώνια, για μία Τσικνοπέμπτη που δεν θα εορταστεί όπως συνηθίζουμε, αλλά στα σπίτια, με περιορισμούς και δίχως επισκέπτες, καθώς όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα υπάρξουν έλεγχοι ώστε να τηρηθούν τα μέτρα.

Οι κρεοπώλες από την πλευρά τους βλέπουν αύξηση στον τζίρο τους σε ποσοστό άνω του 10% φέτος, με την κίνηση στα μαγαζιά τους να παραπέμπει σε εποχές της περιόδου 2012-2015, οπότε και επικρατούσε κοσμοσυρροή τη συγκεκριμένη ημέρα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του σωματείου κρεοπωλών νομού Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης. «Αυτό που συμβαίνει σήμερα έχουμε χρόνια να το δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεσίδης, επισημαίνοντας ότι «από το 2016, οι κρεοπώλες του νομού Θεσσαλονίκης βλέπουν κάμψη του τζίρου τους την ημέρα της Τσικνοπέμπτης και το 2019 μάλιστα αυτή ξεπέρασε το 20%».

Έτσι, μπορεί οι Θεσσαλονικείς να μην αγοράζουν πολλά κιλά κρέατος για να ψήσουν σήμερα είτε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, είτε στην αυλή τους, αλλά «οι σακούλες που γεμίζουμε είναι πολύ περισσότερες, τουλάχιστον κατά 15%», τόνισε ο Κεσίδης και πρόσθεσε: «μπορεί να ήμασταν ανήσυχοι λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης φέτος, αλλά τελικά δεν θα μας μείνει ούτε δείγμα κρέατος στο ψυγείο».

«Πρωταγωνιστής» και φέτος αναδεικνύεται το χοιρινό (μπριζόλες, πανσέτες, σουβλάκια και λουκάνικα) και ακολουθούν τα είδη με κιμά, με τα μπιφτέκια και τα σουτζουκάκια να κερδίζουν με διαφορά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Κοτόπουλο, αρνί και κατσίκι, αλλά και μοσχάρι είναι «είδη που πωλούνται μεν, αλλά με βραδύτερο ρυθμό έναντι των άλλων», επισήμανε ο κ. Κεσίδης, υπογραμμίζοντας ότι «οι τιμές σε όλα τα είδη δεν έχουν αλλάξει ούτε κατά ένα σεντ».

Δείτε την εικόνα στο κέντρο σήμερα στις φωτογραφίες του TyposThes.

tsiknopempti-covid-1.jpg
tsiknopempti-covid-9.jpg
tsiknopempti-covid-2.jpg
tsiknopempti-covid-3.jpg
tsiknopempti-covid-4.jpg
tsiknopempti-covid-5.jpg
tsiknopempti-covid-6.jpg
tsiknopempti-covid-7.jpg
tsiknopempti-covid-8.jpg

Θυμηθείτε ΕΔΩ τις περσινές εικόνες από την Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

plateia-navarinou-thessaloniki-akinita
Τι αλλάζει στα στεγαστικά: Δάνεια σε νέους έως 45 ετών έως και στο 90% της αξίας του ακινήτου
Προϋποθέσεις ευκολότερης χορήγησης στεγαστικών δανείων σε υποψήφιους αγοραστές ακινήτων δημιουργεί το νέο πλαίσιο χρηματοδότησης των νοικοκυριών της...
Τι αλλάζει στα στεγαστικά: Δάνεια σε νέους έως 45 ετών έως και στο 90% της αξίας του ακινήτου
Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο
Τι δήλωσε στην TV100 η υπεύθυνη Διεύθυνσης της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ελιάννα Κονιάλη
Έτοιμο στα τέλη του 2026 το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο