Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν επιστημονική καθοδήγηση σε θέματα μαθησιακών δυσκολιών

Πρωτοποριακή δράση από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ...

Τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν καθοδήγηση σε θέματα που αφορούν δυσκολίες μάθησης και προσαρμογής μαθητών, από το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχουν γονείς, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Ιδρύματος η οποία ενεργοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα και για ένα τρίμηνο που θα διαρκέσει, σε πρώτη φάση, η πρωτοβουλία, τα μέλη του προσωπικού του συγκεκριμένου Τμήματος του πανεπιστημίου, βρίσκονται σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες (το σχετικό πρόγραμμα βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΠΑ.ΜΑΚ. στο www.uom.gr), δίπλα στο τηλέφωνο και μπροστά στον υπολογιστή τους, προκειμένου να δώσουν υπεύθυνες και τεκμηριωμένες συμβουλές και προτάσεις στα ερωτήματα που θα τους θέτουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η συμβουλευτική αφορά μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τόσο των γενικών σχολείων όσο και των μονάδων ειδικής αγωγής.

“Στόχος μας είναι να παράσχουμε κάποια καθοδήγηση. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε άλλους επαγγελματίες, ούτε στελέχη της εκπαίδευσης, όπως οι σύμβουλοι”, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, αναπληρωτής καθηγητής Ιωάννης Αγαλιώτης, στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος ανέφερε με ικανοποίηση ότι μέσα σε αυτές τις λίγες ημέρες που ενεργοποιήθηκε η πρωτοβουλία, πολλοί είναι αυτοί που έχουν επικοινωνήσει ήδη με το επιστημονικό προσωπικό, ζητώντας συμβουλές για θέματα μάθησης, όπως για παράδειγμα για δυσκολίες μαθητών στην ανάγνωση ή στα μαθηματικά, αλλά και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ποιος είναι αρμόδιος για να υποστηρίξει έναν μαθητή ανάμεσα στις ειδικότητες (πχ ψυχολόγος, εκπαιδευτικός κλπ).

Πρόκειται για ερωτήματα που θα μας οδηγήσουν να “θέσουμε το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων” και να αναδείξουμε σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα, τόνισε, ενώ ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι ο σχολικός εκφοβισμός βρίσκεται μεταξύ των θεματικών περιοχών παροχής συμβουλών.

Σημείωσε επίσης, ότι υπάρχει πρόθεση επέκτασης του υπάρχοντος αλλά και ανάπτυξης νέων προγραμμάτων, ανάλογα και με το ενδιαφέρουν που θα υπάρξει από το κοινό.

“Μετά το τρίμηνο η προσπάθεια θα αξιολογηθεί και θα αποφασιστεί πως θα συνεχιστεί στο μέλλον. Υπάρχει συζήτηση να μετεξελιχθεί σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ, με θεματικές ενότητες, ώστε οι απαντήσεις να είναι προσβάσιμες προς οποιονδήποτε το επιθυμεί”, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ., καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, συγχαίροντας το προσωπικό του τμήματος για την πρωτοβουλία δωρεάν παροχής των υπηρεσιών του, δηλώνοντας ότι η πρυτανεία την στηρίζει ολόθερμα.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα: Ποια επαγγέλματα ευνοούν το μέλλον της... εγκεφαλικής μας υγείας
Έρευνα ρίχνει φως στον πιθανό προστατευτικό ρόλο των επαγγελμάτων που διεγείρουν το μυαλό έναντι του κινδύνου εμφάνισης άνοιας σε μετέπειτα στάδιο...
Έρευνα: Ποια επαγγέλματα ευνοούν το μέλλον της... εγκεφαλικής μας υγείας
Εκατοντάδες «ανοιχτές» θέσεις για επιστήμονες πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη
Το 8ο TechSaloniki που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής δίνει τη δυνατότητα απευθείας γνωριμίας υποψηφίων με εταιρείες
Εκατοντάδες «ανοιχτές» θέσεις για επιστήμονες πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη