Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Αρχείο

Παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως και αύριο

Παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως και αύριο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και τις 10 Αυγούστου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, παρατείνεται: Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία έληξε στις 31 Ιουλίου 2012, έως και τις 10 Αυγούστου 2012.

Η παράταση αυτή κατόπιν αιτημάτων πολλών επαγγελματικών τάξεων και φορολογουμένων, δίνει τη δυνατότητα αφενός να υποβληθούν εμπρόθεσμα οι φορολογικές τους δηλώσεις και αφετέρου όσοι φορολογούμενοι από παραδρομή έκαναν λάθος στην ηλεκτρονική υποβολή της αρχικής εμπρόθεσμης δήλωσης τους (π.χ. μη αναγραφή στον κωδ. 049 του ποσού των αποδείξεων που κατέβαλλαν για αγορά αγαθών και παροχή υπηρεσιών κλπ.), δύνανται να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ για την αποφυγή τυχόν επιβαρύνσεων.

Επισημαίνεται ότι η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος μετά την 10η Αυγούστου 2012, επιφέρει μεταξύ άλλων εκτός από προσαυξήσεις εκπροθέσμου υποβολής ή προστίμου, την απώλεια του αφορολογήτου του πρώτου κλιμακίου της φορολογικής κλίμακας διότι δεν αναγνωρίζονται οι αποδείξεις δαπανών του κωδ.049 καθώς και τη δυνατότητα του αυτοελέγχου για τους επιτηδευματίες.

Τα «λαυράκια» του ΣΔΟΕ

Συνολικά 604 ελέγχους πραγματοποίησε το διάστημα από 3 Αυγούστου έως 6 Αυγούστου το ΣΔΟΕ σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση και εντόπισε 356 παραβάτες, ενώ διαπίστωσε 2.010 παραβάσεις. Δηλαδή το μέσο ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 58,94%. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας εντοπίζονται στο Φαληράκι και τον Αρχάγγελο της Ρόδου και στη Ν. Εύβοια (100%), στη Σαντορίνη (89,6%), στο Ν. Κέρκυρας (81%). Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 27 έλεγχοι, εντοπίστηκαν 16 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 156 παραβάσεις (59,26%). Τέλος, στο Ν. Χαλκιδικής έγιναν 27 έλεγχοι, εντοπίστηκαν 7 παραβάτες και διαπιστώθηκαν 21 παραβάσεις (25,92%). Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθ’ όσον, όπως τονίζεται, «οι καταγγελίες για μη έκδοση αποδείξεων από επιχειρήσεις που βρίσκονται στους θερινούς προορισμούς έχουν κατακλείσει το τηλεφωνικό κέντρο του Σ.Δ.Ο.Ε. -1517- και σύντομα οι καταγγελθείσες επιχειρήσεις θα δεχθούν την επίσκεψη των κλιμακίων της Υπηρεσίας».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Έκθεση «Χαλκιδική 2012» το Σαββατοκύριακο στα Ν. Μουδανιά

Παράταση για υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως και αύριο