Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Αρχείο

Μείωση 15% στους μισθούς εργαζομένων σε εργαστήρια ζαχαρωδών προϊόντων

Μείωση 15% στους μισθούς εργαζομένων σε εργαστήρια ζαχαρωδών προϊόντων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Σε συμφωνία για μείωση μισθών κατά 15% κατέληξαν εργοδότες και προσωπικό των πάσης φύσεως εργαστηρίων ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διαπραγματεύσεις των αντισυμβαλλομένων για την Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του εργατοτεχνικού προσωπικού των πάσης φύσεως εργαστηρίων ζαχαρωδών προϊόντων όλης της χώρας, κατέληξαν σε συμφωνία με διάρκεια ισχύος από 20 Αυγούστου 2012 έως 19 Αυγούστου 2013 (1 έτος).

«Για να διατηρήσουμε άθικτους τους λοιπούς οικονομικούς και θεσμικούς όρους της σύμβασης ζαχαρωδών, το τίμημα ήταν μείωση των βασικών μισθών (από 1η Σεπτεμβρίου 2012) κατά 15%. Επιπλέον οι εργοδότες απαίτησαν στην διάρκεια ισχύος της Σύμβασης να αναστέλλεται η προβλεπόμενη αύξηση από ενδεχόμενη μεταβολή τριετών (απαίτησαν ουσιαστικά την εφαρμογή μιας ακόμη πρόνοιας της περιβόητης ΠΥΣ αρ. 6, για μη χορήγηση αυξήσεων ως το 2015 λόγω υπηρεσιακών ωριμάνσεων)».

Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, προσθέτοντας ότι «μοναδικός γνώμονας της υπογραφής ήταν η διατήρηση της Σύμβασης των ζαχαροπλαστών με άθικτες τις σημαντικές οικονομικές και θεσμικές τους κατακτήσεις (επιδόματα, 9 τριετίες, 13ος - 14ος μισθός κ.α.) και για να μην ισοπεδωθούν τελείως οι αποδοχές, ιδιαίτερα εξειδικευμένων αλλά αδύναμων να αντιπαρατεθούν στους εργοδότες τους, εργατοτεχνιτών».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Κατέλαβαν το νοσοκομείο Σερρών οι εργαζόμενοι

Μείωση 15% στους μισθούς εργαζομένων σε εργαστήρια ζαχαρωδών προϊόντων