Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Στα κάτεργα του μεσοπρόθεσμου ο ελληνικός λαός

Στα κάτεργα του μεσοπρόθεσμου ο ελληνικός λαός
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Οι  πολίτες είναι  αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους σκληρούς τους αγώνες. Χθες, το μήνυμα ακούστηκε μέχρι τα έδρανα της Βουλής… «Σας δίνουμε ψήφο μη εμπιστοσύνης», βροντοφώναξαν χθες χιλιάδες αγανακτισμένοι που περικύκλωσαν στην κυριολεξία τη Βουλή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι αγανακτισμένοι, έστησαν τις δικές τους κάλπες στην πλατεία Συντάγματος και προσκαλούσαν τους περαστικούς να δώσουν «μη ψήφο εμπιστοσύνης» στη νέα κυβέρνηση.

Στην εκδήλωση «Μη εμπιστοσύνης», όπως «βάφτισαν» την χθεσινοβραδινή συγκέντρωση-αντίθεση στην ψήφο εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει η κυβέρνηση στη Βουλή, οι «αγανακτισμένοι» διαδήλωναν για ακόμη μία μέρα την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας. Οι «αγανακτισμένοι» με σφυρίχτρες, πανό, συνθήματα και τραγούδια διαδήλωσαν κατά του Μεσοπρόθεσμου.

Την ίδια ώρα, το κίνημα «300 Έλληνες», συγκέντρωνε υπογραφές, διεκδικώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση του Μνημονίου και την έξοδο της Ελλάδας από το ΔΝΤ, την άρνηση του χρέους ως προϊόν εξαπάτησης, την αλλαγή του Συντάγματος και τη δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης, την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο.

Οι «300 Έλληνες» βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος από τις 22 Μαΐου επί 24ώρου βάσεως μέχρι στιγμής έχουν συλλέξει πάνω από 100.000, με στόχο τις 500.000, ενώ την παραμονή της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, το κίνημα θα επιδώσει εξώδικο στη Βουλή, με σκοπό να εμποδιστεί η ψήφιση του.

Την Τετάρτη φθάνουν τελικά στην Αθήνα οι αγανακτισμένοι από τη Σπάρτη, οι οποίοι αναχώρησαν πεζή από τη Λακωνία, την Κυριακή το απόγευμα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που σχεδιάστηκαν και περιελάμβαναν τη δημιουργία κλοιού γύρω από το κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου, την τοποθέτηση του γνωστού σιδερένιου φράκτη στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και τη δημιουργία μίας «ελεύθερης ζώνης» γύρω από τη Βουλή σε μία ακτίνα από την πλατεία Συντάγματος ως την οδό Ηρώδου του Αττικού. Κάποιοι αγανακτισμένοι τοποθέτησαν μία ελληνική σημαία στο σιδερένιο τείχος και μόλις οι αστυνομικοί την έβγαλαν, επικράτησε ένταση με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να ρίξουν το τείχος.

Νωρίτερα στην πλατεία Συντάγματος έφθασαν και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στη Βουλή, καθώς απωθήθηκαν από τους αγανακτισμένους.

Η συγκέντρωση προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί ως τις 20.30 η οδός Σταδίου να ήταν ανοιχτή, όμως, ο αποκλεισμός της λεωφόρου Αμαλίας, της Βασιλίσσης Σοφίας και της Πανεπιστημίου, σε ένα απόγευμα κατά το οποίο ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, προκάλεσε συμφόρηση σε άλλους δρόμους της πρωτεύουσας, όπως η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Κηφισιάς κτλ.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Περιπτερούχοι: Αντιδρούν στις συνεχείς διακοπές ρεύματος και απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Στα κάτεργα του μεσοπρόθεσμου ο ελληνικός λαός