Η γλυπτική τροφίμων στην Ιαπωνία είναι πλούσια παράδοση χρόνων και ονομάζεται mukimono. Τα εστιατόρια της χώρας, μάλιστα, σερβίρουν λαξευμένα καρότα και πατάτες!
Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης GAKU, πάντως, πάει το σκάλισμα φρούτων και λαχανικών σε…άλλο επίπεδο, δημιουργώντας βρώσιμα αριστουργήματα!
Η γλυπτική σε τρόφιμα απαιτεί ταχύτητα στην εργασία και τρομερή συγκέντρωση του καλλιτέχνη. Όταν απομακρύνεται η φλούδα, η οξείδωση που προκαλείται αρχίζει να αποχρωματίζει το έργο τέχνης, καταστρέφοντάς το. Τα γλυπτά, λοιπόν, του GAKU δημιουργούνται μέσα σε λίγα, μόλις, λεπτά, ανάλογα με την ποικιλία.
Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί ένα ειδικό χαρακτικό εργαλείο, δημιουργώντας στα ζαρζαβατικά διάφορα παραδοσιακά ιαπωνικά μοτίβα.
star.gr