Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο πρώτος 3D εκτυπωμένος… ουρανοξύστης! (photos)

Η εταιρεία Cazza με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε σήμερα πως θα κατασκευάσει τον πρώτο ουρανοξύστη από εκτυπωτή τριών διαστάσεων.

Η εταιρεία Cazza με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε σήμερα πως θα κατασκευάσει τον πρώτο ουρανοξύστη από εκτυπωτή τριών διαστάσεων. Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στην τρισδιάστατη εκτύπωση κτιρίων και κατά κύριο λόγο κατασκευών χαμηλού κόστους για εργοτάξια και εγκατάσταση μονάδων του στρατού.

perierga.gr - Ο πρώτος εκτυπωμένος... ουρανοξύστης!

Ο επικεφαλής της εταιρείας όμως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN τόνισε πως η τρισδιάστατη εκτύπωση κτιρίων κάνει άλματα έχοντας τη δυνατότητα να δημιουργήσει ακόμη και ουρανοξύστες. Στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος εντυπωσιασμένος θέλησε να μάθει εάν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός για την κατασκευή ουρανοξύστη και με ποιόν τρόπο είναι δυνατό να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.

perierga.gr - Ο πρώτος εκτυπωμένος... ουρανοξύστης!

Ο Chris Kelsey, Διευθύνων Σύμβουλος της Cazza απάντησε: «ναι υπάρχει σχεδιασμός ο οποίος είναι μάλιστα στο τελικό στάδιο. Σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε τον πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο ουρανοξύστη στο Ντουμπάι. Για την υλοποίησή του έχουμε τροποποιήσει γερανούς στους οποίους προσαρμόσαμε τους ειδικούς εκτυπωτές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν με ένα μείγμα σιδήρου και σκυροδέματος. Η συγκεκριμένη κατασκευή θα είναι πολύ οικονομικότερη τόσο σε κόστος όσο και σε χρόνο συγκριτικά με τα σημερινά δεδομένα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μερτς: «Το Ισραήλ κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας με τις επιθέσεις στο Ιράν»
Είμαστε και εμείς θύματα αυτού του καθεστώτος. Αυτό το καθεστώς των μουλάδων έχει φέρει τον θάνατο και την καταστροφή στον κόσμο
Μερτς: «Το Ισραήλ κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας με τις επιθέσεις στο Ιράν»