Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επταψήφια αποζημίωση στον Μπάλντουιν για πλαστό πίνακα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο διάσημος ηθοποιός κατηγορούσε την έμπορο ότι του πούλησε έναν πίνακα του Ρος Μπλέκνερ του 1996 ως αυθεντικό αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά αντίγραφο.

Σε συμβιβασμό με μία έμπορο τέχνης κατέληξε ο Άλεκ Μπάλντουιν σχετικά με υπόθεση απάτης. Ο διάσημος ηθοποιός κατηγορούσε την έμπορο ότι του πούλησε έναν πίνακα του Ρος Μπλέκνερ του 1996 ως αυθεντικό αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά αντίγραφο.

Μιλώντας στο περιοδικό New Yorker ο ηθοποιός αναφέρει ότι η έμπορος συμφώνησε να του δώσει επιταγή με αριθμό επτά ψηφίων προκειμένου να κλείσει η υπόθεση. Πρόκειται για τον πίνακα «Θάλασσα και Καθρέφτης».

 «Μπορεί να ζητήσω από τον Ρος να μου ζωγραφίσει έναν πίνακα με τον επταψήφιο αριθμό της επιταγής που μου πλήρωσε για να συμβιβαστώ», είπε ο ηθοποιός του Χόλιγουντ που είχε πληρώσει 190.000 δολάρια για τον πίνακα.

Οι αντιμαχόμενες πλευρές ενημέρωσαν το δικαστήριο σχετικά με τη συμφωνία τη Δευτέρα, αν και δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ηθοποιός δήλωσε ακόμα ότι πρόκειται να δωρίσει τα μισά χρήματα που κέρδισε από τον συμβιβασμό για να συμβάλλει στην ανακατασκευή ενός κινηματογράφου που καταστράφηκε από φωτιά στο Λονγκ Άιλαντ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του
Σπουδαία προσωπικότητα του πολιτισμού και της αυτοδιοίκησης, συνέδεσε το όνομά του με τη ίδρυση μεγάλων μουσείων μουσείων
Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Δημήτρης Σαλπιστής – Η σπουδαία παρακαταθήκη του
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»