Στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρίχνει το βάρος της τουριστικής προβολής της χώρας και φέτος, η κυβέρνηση.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα υπό το Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, σχετικά με την Στρατηγική Προβολής της Ελλάδας στο Εξωτερικό, τονίστηκε ότι για το 2010, «στοχεύσαμε κυρίως στο διαδίκτυο». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι αναβαθμίστηκε το visitgreece.gr, δημιουργήθηκε το my-greece.gr και μπήκε η Ελλάδα στα social media κανάλια (facebook, YouTube, twitter, flickr). Δημιουργήθηκε το Youingreece - μια καμπάνια που προβάλλεται κυρίως στο διαδίκτυο και αποστέλλεται σε στοχευμένους πολλαπλασιαστές (στα αγγλικά, γερμανικά και ρώσικα), βασισμένη στην εμπειρία του ίδιου του επισκέπτη, με πραγματικούς επισκέπτες, σε πραγματικούς τόπους, σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, ενισχύθηκαν τα famtrips, οι επισκέψεις ξένων δημοσιογράφων και opinion makers στην πατρίδα μας, για να ζήσουν από κοντά την Ελληνική Εμπειρία. Τονίστηκε ακόμη ότι για την ενίσχυση της προβολής της χώρας μας στο εσωτερικό, δημιουργήθηκε η Συμμαχία για την Ελλάδα, που σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και με μηδενικό κόστος ετοίμασαν την καμπάνια «Ελλάδα κομμάτι της ψυχής» που προωθεί το www.my-greece.gr. Για το 2011 ο σχεδιασμός προβλέπει να ενισχυθούν οι παραπάνω δράσεις, ενώ, επιπλέον, «χτίζεται» το νέο visitegreece.gr με περισσότερες υπηρεσίες και πληρέστερο περιεχόμενο, ξεκινά εξειδικευμένη διαφήμιση -υπαίθρια και έντυπη- σε αγορές στόχους και προωθείται διαφήμιση «ομπρέλα» στο διαδίκτυο με έμφαση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, παραθέτει στοιχεία σχετικά με τα αποτελέσματα των δράσεων στο διαδίκτυο. Σε ότι αφορά τον δικτυακό τόπο visitgreece.gr, επισημαίνεται ότι με την έναρξη λειτουργίας της ανανεωμένης ιστοσελίδας, πριν από έναν χρόνο, το 90% των επισκέψεων ήταν από την Ελλάδα, ενώ τώρα το 65% είναι από το εξωτερικό. Από τον Απρίλιο του 2010 έχουν πραγματοποιηθεί 2.213.702 επισκέψεις από χρήστες του εξωτερικού (pageviews by foreign visitors). Από τον Ιανουάριο του 2011 παρατηρείται αύξηση των επισκέψεων (visits) κατά 100% από χρήστες του εξωτερικού (foreign visitors - από 30.000 σε 60.000). Από τον Ιανουάριο του 2011, αυξήθηκαν κατά 110% οι επισκέψεις μέσω Google και κατά 600% από πέρσι. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι πριν από την έναρξη των δράσεων στο πλαίσιο της ακολουθούμενης Στρατηγικής, η Ελλάδα δεν είχε παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).
Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τον Απρίλιο του 2010 η σελίδα του visitgreecegr στο facebook (http://www.facebook.com/visitgreecegr), είχε 7.675.922 post views και 44.987 post feedback (likes & comments), ενώ η αντίστοιχη σελίδα στο youtube (http://www.youtube.com/visitgreecegr), από τον Μάρτιο του 2010 είχε 285.544 θεάσεις (views). “Αυτό σημαίνει ότι, κάθε 2 λεπτά ένας χρήστης βλέπει κάποιο από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί”, σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι τους τελευταίους μήνες έχουμε πάνω από 1.500 views την ημέρα. Στο twitter (http://twitter.com/visitgreecegr), τον τελευταίο μήνα καταγράφεται αύξηση 24% και το τελευταίο τρίμηνο 121%.