Το κουλούρι της Θεσσαλονίκης καθώς και το τσίπουρο Μακεδονίας με γλυκάνισο, αυθεντικά χαρακτηριστικά της Μακεδονίας, είχαν την τιμητική τους στο 5ο Forum Γαστρονομίας.
Η Μακεδονίτικη κουζίνα παρουσιάστηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ» ενώ το Forum διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αθήνας στα πλαίσια της 7ης Διεθνής εκθέσεως HORECA 2012.Ο χώρος κατακλείστηκε από επισκέπτες οι οποίοι έσπευσαν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή παρουσίαση της Μακεδονίτικης κουζίνας από τα μέλη της Λέσχη.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γευτούν εδέσματα της Μακεδονίας όπως φασόλια γίγαντες με λουκάνικο Πρεσπών, τηγανιά με χοιρινή πανσέτα – λουκάνικο χωριάτικο και πράσο, κεφτέδες στην άρμη Ναούσης, πατσά, μπάτζο, ελιές Χαλκιδικής. Οι παρασκευές των εδεσμάτων γινόταν … συνοδεία παραδοσιακών χορών από Μακεδονίτικους χορευτικούς συλλόγους που συμπλήρωναν τη γεύση της Μακεδονίας.