Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

«Τείχος» ενάντια στα χαράτσια δημιουργείται στις γειτονιές της πόλης

«Τείχος» ενάντια στα χαράτσια δημιουργείται στις γειτονιές της πόλης
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Στο πλευρό των πολιτών οι δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΝΗ

Συγκεντρώσεις και συζητήσεις ενάντια στα χαράτσια που έχουν επιβληθεί στα ελληνικά νοικοκυριά πραγματοποιεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) στις γειτονιές της πόλης. Οι δήμαρχοι Παύλου Μελά, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου σχολίασαν αυτές τις συγκεντρώσεις μιλώντας στον «Τ.Θ.». Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος δήλωσε πως εδώ και 40 χρόνια παιδευόμαστε ως Έλληνες και η κατάσταση έχει χειροτερέψει αισθητά τα δυο τελευταία χρόνια. «Οι αδύναμες τάξεις πιέζονται από το οικονομικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντέξουν άλλο πια. Πιστεύω ότι πρέπει να εναντιωνόμαστε σε αυτό που γίνεται και όχι μόνο με διαδηλώσεις που γίνονται για να γίνονται αλλά με κινήσεις σωστές. Πιστεύω ότι πρέπει να ξαναβρούμε τα όνειρά μας, να ξαναδουλέψουμε, να ξαναβρούμε την Ελλάδα. Ένα όνειρο, μια δουλειά, και δύναμη για την Ελλάδα από όλους».

Ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης, τόνισε πως η ανεργία έχει φτάσει σε απελπιστικό σημείο και η κατάσταση πια είναι πολύ άσχημη. «Οι συγκεντρώσεις δεν ξέρω πόσο θα ωφελήσουν, αλλά ο κόσμος έχει φτάσει στο αμήν. Οποιαδήποτε κίνηση την δικαιολογώ».

Ο δήμαρχος Δέλτα Νίκος Γιουτίκας τάσσεται υπέρ των πολιτών που μάχονται και διαδηλώνουν για τους νέους φόρους. «Θα κατέβω και εγώ μαζί τους! Κάποτε πρέπει ο λαός να ξυπνήσει. Εγώ συμφωνώ με αυτήν την κίνηση. Όχι μόνο να μας πειράζει η κυβέρνηση…».

Ο κ. Παύλος Αρβανιτίδης μέλος του ΠΑΜΕ σχολιάζοντας στον «Τ.Θ.» τις επερχόμενες κινητοποιήσεις, είπε πως «ο κόσμος έχει κουραστεί, έχει αγανακτήσει και δεν ξέρει τι να κάνει. Είναι λογικό να βγαίνει στους δρόμους».

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

• Σάββατο 8/10:

Στις 18:00 Συγκέντρωση της Λαϊκή Επιτροπής Ευόσμου-Κορδελιού στην περιοχή Ελπίδα.

• Κυριακή 9/10:

Στις 11:00 Συγκέντρωση της Λαϊκή Επιτροπή Ζαγκλιβερίου στην πλατεία στο Ζαγκλιβέρι.

• Δευτέρα 10/10:

Στις 19:00 Συγκέντρωση της Λαϊκή Επιτροπής Σταυρούπολης στην Τερψιθέα στην Σταυρούπολη.

Στις 19:00 Συγκέντρωση της Λαϊκή Επιτροπής Πεύκων στη θέση Συντριβάνι στην οδό Παπαναστασίου.

• Τετάρτη 12/10:

Στις 19:00 Συγκέντρωση της Λαϊκή Επιτροπής Πολίχνης στην πλατεία Μετεώρων.

Στις 19:00 Συγκέντρωση της Λαϊκή Επιτροπής Χαλάστρας στην πλατεία Χαλάστρας.

Στις 08:30 Κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ιωνίας στην Ιωνία.

• Πέμπτη 13/10:

Στις 19:00 Συγκέντρωση της Λαϊκή Επιτροπής Ευόσμου Κορδελιού στο Κορδελιό στο πρώην Δημαρχείο.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
«Τείχος» ενάντια στα χαράτσια δημιουργείται στις γειτονιές της πόλης

Οι δημότες Παύλου Μελά «ψηφίζουν» ΚΘΒΕ