Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Τάσος Νούσιας: «Αυτό που μετρά είναι η κατανόηση του ενός για τον άλλο»

Τάσος Νούσιας: «Αυτό που μετρά είναι η κατανόηση του ενός για τον άλλο»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μπορούν δύο διαφορετικοί κόσμοι να συνυπάρξουν; Ένα σπίτι γίνεται πεδίο σύγκρουσης για δύο πρόσωπα, τον Άαρον και την Μίρα, στο έργο του Χιλέλ Μίτελπουνκτ «Σκουλήκια» που επιστρέφει από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Θέατρο Σοφούλη. «Ο συγγραφέας μας δείχνει το πόσο αβυσσαλέες είναι οι διεκδικήσεις από πολιτικά αλλότρια συμφέροντα και το πώς ο κόσμος εκπαιδεύεται να αντιμετωπίζει κριτικά τα πράγματα γύρω του αλλά στην ουσία αυτό που μετρά είναι η κατανόηση του ενός για τον άλλο», δήλωσε στον «Τ.Θ.» ο Τάσος Νούσιας που ερμηνεύει το ρόλο του Άαρον. Μαζί του θα βρίσκεται και φέτος η σύντροφός του Μαρλένε Καμίνσκι. «Αυτό που φαίνεται στη σκηνή είναι απόρροια της δουλειάς και της τριβής με τους ρόλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σημείωσε. Όσο για την συμμετοχή του στο «Νησί» είπε πως ήταν μια εξαιρετική δουλειά και πως η συγκεκριμένη σειρά θα είναι ορόσημο στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα.

-Πείτε μας δυο λόγια για τα «Σκουλήκια».

-Το έργο αφορά σε δύο πρόσωπα, στον Άαρον και στην Μίρα, που είναι άγνωστοι μεταξύ τους και βρίσκονται αντιμέτωποι στο να διεκδικούν ένα σπίτι το οποίο είχε εγκαταλείψει η Μίρα πριν 25 χρόνια, και στη συνέχεια πέρασε κατά το ήμισυ στην κυριότητα του Άαρον. Μια μέρα όμως η Μίρα επιστρέφει… Πάνω στη διεκδίκηση του σπιτιού οι δύο αυτοί άνθρωποι θα βγάλουν τα εσώψυχά τους, τους χειρότερους και καλύτερους εαυτούς τους και μετά από πολλές συγκρούσεις, που έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, θα καταφέρουν τελικά να συμβιώσουν.

-Υπάρχει πολιτική αναφορά;

-Ναι. Υπάρχει στο υπόβαθρο… Γνωρίζοντας κάποιος ότι αυτό το έργο έχει γραφτεί από έναν Ισραηλινό συγγραφέα, μπορεί άνετα να φέρει στο μυαλό του τις λεγόμενες «κόκκινες ζώνες», καταλήγοντας σε αυτή την ανθρώπινη ζύμωση που είναι η ζωή. Πέρα από το πολιτικό υπόβαθρο, το τι είναι δικό μου και τι είναι δικό σου, δίνει ένα άπλετο φως. Οι ήρωες διανύουν μια διαδρομή μέχρι να φτάσουν σε ένα πνευματικό επίπεδο διαλλαγής.

-Φέτος παίζετε το έργο για δεύτερη χρονιά. Έχετε ανακαλύψει κάτι καινούριο ή κάτι διαφορετικό;

-Όχι. Θα έλεγα αυτό που είχα πει και πέρυσι στην πρώτη παρουσίαση του έργου: ο Μίτελπουνκτ μας δείχνει το πόσο αβυσσαλέες είναι οι διεκδικήσεις από πολιτικά αλλότρια συμφέροντα και το πώς ο κόσμος εκπαιδεύεται να αντιμετωπίζει κριτικά τα πράγματα γύρω του αλλά στην ουσία αυτό που μετρά είναι η κατανόηση του ενός για τον άλλο.

-Επί σκηνής συνεργάζεστε με την κα Καμίνσκι που είναι η σύντροφός σας. Ήταν δύσκολο ή έχετε κοινούς κώδικες και σας βοήθησε να δουλέψετε καλύτερα σε ένα έργο που απαιτεί δύο έντονους ρόλους;

-Πάντα βοηθάει όταν γνωρίζεις τον συμπαίκτη σου καιρό, είτε από άλλες δουλειές, πόσο μάλλον όταν υπάρχει και θέμα συμβίωσης. Υπάρχει μια οικειότητα οπότε ξεπερνάς το πρώτο στάδιο αμηχανίας. Σε έναν εντελώς άγνωστο άνθρωπο θα έπρεπε να καταλάβεις τα όριά του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο εύκολη η δουλειά γιατί οι συγκρούσεις δεν λείπουν και οι διαδρομές μπορούν να γίνουν επώδυνες.

Στο τέλος αυτό που φαίνεται στη σκηνή είναι απόρροια της δουλειάς και της τριβής με τους ρόλους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

-Τι σας έχει μείνει από τη συμμετοχή σας στο «Νησί»;

-Αυτό που έχει μείνει σε όλους. Ότι ήταν μια εξαιρετική δουλειά και ήμασταν πολύ τυχεροί που την βιώσαμε. Ανήκει πια στην ιστορία και πιστεύω ότι θα είναι ορόσημο για πολλά χρόνια και θα επαναλαμβάνεται. Σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις με τους ανθρώπους και οι δεσμοί που αναπτύξαμε έχουν μείνει ζωντανοί.

-Τα σήριαλ της νέας χρονιάς προλάβατε να τα δείτε;

-Δεν έχω προλάβει να δω τίποτε ούτε καν αυτό στο οποίο συμμετέχω εγώ (σημ. αναφέρεται στην «Κλινική περίπτωση» με τον Γιάννη Μπέζο) γιατί έλλειπα, αλλά θα τα δω κάποια στιγμή...

-Τι άλλο σχεδιάζετε;

-Όταν κατέβω στην Αθήνα θα συνεχίσω τα γυρίσματα. Πέρα από αυτό υπάρχουν διάφορα σχέδια που θα δρομολογηθούν συν τω χρόνω. Δεν είναι όμως άμεσα.

Τα «Σκουλήκια» θα ανεβούν από τις 24 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη με Κυριακή (για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων) στις 21.00 στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, τηλ 2310423925). Εισιτήρια 15€ και 12€ φοιτητικό. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάνος Πετούσης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τάσος Νούσιας: «Αυτό που μετρά είναι η κατανόηση του ενός για τον άλλο»

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η απολογία του μοναχού Αρσένιου