Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Ιστορίες τρόμου και αγάπης στις σκηνές της πόλης

Ιστορίες τρόμου και αγάπης στις σκηνές της πόλης
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Ένας ζωντανός νεκρός πίνει το αίμα των θυμάτων του, περιμένοντας τη λύτρωση του θανάτου, ένας ανθοπώλης κάνει συμφωνία με ένα ανθρωποφάγο φυτό για να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του και ένας απατημένος σύζυγος θα μεταμφιεστεί για να κερδίσει την χαμένη του αγάπη.

Πρόκειται για τις παραστάσεις «Nosferatu», «Το Μαγαζάκι του Τρόμου» και «Δον Περλιμπλίν και Μπελίσα» που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα σε σκηνές της πόλης μας.

Στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη (Πανεπιστημίου 2 – Ευαγγελίστρια) θα ανεβεί από τις 11 μέχρι και τις 15/1 (και ώρα 21.15) ο «Nosferatu». Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Μπράμ Στόουκερ «Δράκουλας», το οποίο επηρέασε καθοριστικά το φανταστικό, την «γοτθική» λογοτεχνία και την λογοτεχνία τρόμου στις αρχές του εικοστού αιώνα. Τη θεατρική προσαρμογή και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Καίτη Σαμαρά.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Αγγελική Στουρνάρα, Έλενα Σταφυλίδου, Αρετή Πολυμενίδη, Θεόφιλος Αναστασιάδης, Αναστασία Θεοδωρίδου, Μαίρη Πραξιγά, Θοδωρής Μαυροειδής, Νατάσσα Αγγελοπούλου, Κώστας Λαζαρίδης, Κίτη Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Χατζηιωακιμίδου. Είσοδος: 10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό). Κρατήσεις στα τηλ. 2310-210308 και 6974397744.

Το Μαγαζάκι του Τρόμου

Στις 12/1 κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5) το «Μαγαζάκι του τρόμου». Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και πρωτότυπα έργα του Μπρόντγουεϊ που έχει γίνει και ταινία (ασπρόμαυρο θρίλερ του ’69), αλλά και τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων.

Την ιστορία αγάπης και αίματος ανάμεσα σε ένα αγόρι, ένα κορίτσι και ένα ανθρωποφάγο φυτό θα παρουσιάσουν επί σκηνής οκτώ ηθοποιοί και πενταμελής ροκ μπάντα.

Μετάφραση, σκηνοθεσία: Άγγελος Κλωνάρης. Παίζουν: Κώστας Γακίδης, Παυλίνα Χαρέλα, Κυριάκος Δανιηλίδης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κατερίνα Μαυροφρύδου Χρύσα Ιωαννίδου, Εβελίνα Οικονομίδου, Γιάννης Πλακίδης, Χριστόφορος Χριστοφορίδης.

Μουσικοί επί σκηνής: Ίωνας Πάγκαλος (πλήκτρα), Γιώργος Τζιαφέττας (πλήκτρα), Περικλής Χαμαλίδης (μπάσο), Παύλος Γεωργιάδης (ηλεκτρική κιθάρα), Δημήτρης Ζήκας (ντραμς).

Ημέρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00.

Κάθε Πέμπτη (εκτός πρεμιέρας) λαϊκή με γενική είσοδο 12€. Τιμή εισιτηρίου: 18€, 15 € (φοιτητικό, νεανικό, άνω των 65 ετών, πολυτέκνων, και εκπαιδευτικών). Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310423925.

«Δον Περλιμπλίν και Μπελίσα»

Η «περιπέτεια» του Δον Περλιμπλίν που αγάπησε χωρίς να το καταλάβει την πανέμορφη, αλλά άπιστη, Μπελίσα θα εκτυλίσσεται από 21/1 και για οκτώ βραδιές στο Θέατρο ΟΡΑ (Τσιμισκή & Αντ. Καμάρα 3 – Έναντι ΧΑΝΘ). Για να ξανακερδίσει την αγάπη της συζύγου του θα πρέπει να κάνει θυσίες.

Το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Δον Περλιμπλίν και Μπελίσα» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία -μετάφραση – απόδοση: Κρικελίκου Κόμνω. Παίζουν (αλφαβητικά): Βισέρη Έλενα, Γεωργίου Νατάσα, Θωμαΐδης Κωνσταντίνος, Μουδίρη – Χασιώτου Έλενα.

Παραστάσεις: 21 & 22/1 στις 18:30, 23, 24, 25/1 στις 21:30, 30, 31/1 & 1/2 στις 21:30. Είσοδος: 10€ , (Ατέλεια 5€). Πληροφορίες – κρατήσεις 2310-232799 και 6986803477.

Και κάτι ελληνικό

Στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2) θα ανεβεί από τις 19/1 η κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου «Το μήλο» με πρωταγωνιστές τους: Θανάση Τσαλταμπάση & Ναταλία Δραγούμη. Θέμα της οι σχέσεις ανδρών και γυναικών. Παραστάσεις: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18.15 & 21.15. Είσοδος: 18 €, Φοιτητικό-Μαθητικό 15 €.

Τι συνεχίζεται και πού πέφτει αυλαία

-Τελευταίες παραστάσεις για τους «Απελπισμένους» του Γιώργου Βάλαρη στο Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθν. Αμύνης 2). Ανεβαίνει 13/1 (21.15), και 14 & 15/1 (18.15 & 21.15).

-Μέχρι και τα τέλη Φλεβάρη θα συνεχιστούν (τις Κυριακές στις 12.00) στο Θέατρο Αθήναιον (Βασ. Όλγας 35) οι παραστάσεις του «Δον Κιχώτη» (ενώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα γίνονται οι οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία). Είσοδος 10 € και 5 για τα σχολεία.

-Συνεχίζεται στο θέατρο Κολοσσαίον (Βασ. Όλγας 150) ο «Σκρουτζ» του Charles Dickens. Δείτε τον Σάββατο 14/1 στις 19:00 και Κυριακή 15/1 στις 11:30 & 19:00. Καθημερινές για σχολεία.

-Λόγω μεγάλης προσέλευσης κοινού η παράσταση «Ο Ιβάν και τα Σκυλιά» της Χάτι Νέιλορ με τον Άρη Σερβετάλη, που εγκαινίασε το ανακαινισμένο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη, πήρε παράταση έως και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012. Δείτε την καθημερινά στις 21:00, Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις 19:30.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ιστορίες τρόμου και αγάπης στις σκηνές της πόλης

«Το Τελλόγλειο μιλάει…» στο ραδιόφωνο