Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Σμυρναίικα τραγούδια από τους «Νέους Πάνες»

Σμυρναίικα τραγούδια από τους «Νέους Πάνες»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Αντιπροσωπευτικά δείγματα του αστικού και του λαϊκού μουσικού πολιτισμού της Σμύρνης και των περιχώρων στις αρχές του 20ού αιώνα παρουσίασαν οι «Νέοι Πάνες» σε μια μοναδική συναυλία, χτες το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Σπύρος Παπαλουκάς, 1922 κ.ε.» που φιλοξενείται στο Τελλόγλειο μέχρι τις 27 Μαΐου.

Το μουσικό σύνολο «Νέοι Πάνες» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανέδειξε μέσα από τους στίχους και τις μελωδίες των Σμυρναίικων τραγουδιών και οργανικών σκοπών, την καταστροφή, την ξενιτιά και τη νοσταλγία, το ταξίδι, τη νέα ζωή, τον έρωτα, το θρήνο, αλλά και εντέλει την κάθαρση.

Οι «Νέοι Πάνες» είναι νέοι μουσικοί - φοιτητές του Τμήματος και αυριανοί επαγγελματίες – και μαζί με τους καθηγητές τους, «μουσικοτροπούν» και αυτοσχεδιάζουν με την πλούσια φρασεολογία και την περίτεχνη αρχιτεκτονική των ήχων της καθ' ημάς Ανατολής προτείνοντας μία ερμηνεία που φιλοδοξεί να συγκεράσει την παλαιά με τη σύγχρονη μουσική πράξη της πόλης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Σμυρναίικα τραγούδια από τους «Νέους Πάνες»

Ποιες είναι οι χώρες της… ευτυχίας