Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Λίγο κρασί, Μ. Αλέξανδρος και προοπτικές ανάπτυξης εν μέσω κρίσης

Λίγο κρασί, Μ. Αλέξανδρος και προοπτικές ανάπτυξης εν μέσω κρίσης
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Στο Παρίσι η Κεντρική Μακεδονία από τις 10 Οκτωβρίου 2011 έως τις 16 Ιανουαρίου 2012

Της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

«Η Μακεδονία είναι μια υπέροχη περιοχή για να τη γνωρίσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Ανακάλυψέ την!» είναι το κεντρικό μήνυμα των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επικείμενης έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία, στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι από τις 10 Οκτωβρίου 2011 έως τις 16 Ιανουαρίου 2012. Στόχος των δράσεων; Η προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού, αλλά και η παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζουν.

Οι στοχευμένες δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης του Λούβρου, διοργανώνονται από τέσσερις τοπικούς φορείς: την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον δήμο Νάουσας.

Παράλληλα, όμως, επιδιώκεται η προβολή των προϊόντων της περιοχής και η αύξηση των εξαγωγών για τις τοπικές επιχειρήσεις, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη γι’ αυτές οικονομική συγκυρία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ημερίδα με θέμα «Ευκαιρίες επενδύσεων και προοπτικές ανάπτυξης», που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου. Στόχος, όπως εξηγεί η γενική γραμματέας του ΕΒΕΘ, Μαίρη Χατζάκου, η οποία μετέχει στη συντονιστική επιτροπή της διοργάνωσης και θα είναι ομιλήτρια στην ημερίδα, είναι η ενημέρωση των γαλλικών επιχειρήσεων και φορέων για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα στη Μακεδονία. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν και θα αναπτύξουν τις απόψεις τους τεχνοκράτες της Γαλλικής Κυβέρνησης και οικονομικοί φορείς από το Παρίσι, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Λακασάς.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Παρίσι.

Μάλιστα, στο προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις Ελλήνων επιχειρηματιών με Γάλλους συναδέλφους τους, με στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για ανάπτυξη της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας στους τομείς των τροφίμων - κρασιών και των δομικών υλικών.

Κρασιά και συνταγές

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πλαισιώνουν και άλλες δράσεις, όπως η παρουσίαση μακεδονικών κρασιών σε Γάλλους οινογνώστες και εστιάτορες στο ελληνικό εστιατόριο «Μαυρομάτης» στο Παρίσι. Επίσης, θα παρουσιαστούν συνταγές της Μακεδονίας στο εστιατόριο «Meltem», που βρίσκεται κάτω από τη διάσημη «Πυραμίδα» του Μουσείου του Λούβρου, ενώ θα γίνει παρουσίαση και πώληση μακεδονικών προϊόντων στο τμήμα γαστρονομίας (Gallerie Gourmet) του γνωστού πολυκαταστήματος Galleries Lafayette. Τον κύκλο των δράσεων θα κλείσει -τον Ιανουάριο- η ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και προσκεκλημένους τους τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και η ιστορική αλήθεια

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στις 11.00 πμ από τον Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας Φρεντερίκ Μιττερράν και τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου του Λούβρου, Ανρί Λορέτ. Η έκθεση «Αρχαία Μακεδονία - Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», είναι η μεγαλύτερη έκθεση που έχει γίνει ποτέ για τη Μακεδονία και το Μ. Αλέξανδρο και θα διαρκέσει ως τις 16 Ιανουαρίου του 2012. Θα εκτεθούν περίπου 1.100 αντικείμενα, εκ των οποίων τα περισσότερα προέρχονται από την Ελλάδα, ενώ άλλα εκτίθενται ήδη στο Λούβρο και μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται χρυσά αντικείμενα των Μακεδόνων βασιλέων, γλυπτά και σπουδαία έργα τέχνης από τη Θεσσαλονίκη, τη Βεργίνα, την Πέλλα και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η έκθεση για το Μ. Αλέξανδρο και την Αρχαία Μακεδονία και οι παράλληλες εκδηλώσεις, αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για να προβληθεί η ιστορική αλήθεια για το Μ. Αλέξανδρο και τη Μακεδονία σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί εντονότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς των εμπορικών συναλλαγών, του τουρισμού και των επενδύσεων», τονίζει ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος θα μεταβεί στο Παρίσι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετέχει στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αντ. Σαμαράς: «Το καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές»

Λίγο κρασί, Μ. Αλέξανδρος και προοπτικές ανάπτυξης εν μέσω κρίσης