Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση στο χώρο της υγείας!

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση στο χώρο της υγείας!
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Παραιτήθηκε από την προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας. Νέος πρόεδρος τους ΙΣΘ αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τσάμης, ο οποίος ήταν ο α΄ αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Ο κ. Εξαδάκτυλος υπέβαλε την παραίτηση του τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΘ.

«Η κατάσταση στο χώρο της υγείας και στην άσκηση της ιατρικής, παρά την οικονομική κρίση, θα μπορούσε να είναι διαφορετική και πολύ καλύτερη τόσο για τους υγειονομικούς όσο και για τους ασθενείς. Η κρίση δεν δικαιολογεί τις αδικίες στην κατανομή των κονδυλίων εναντίον των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης που υποχρηματοδοτούνται προκλητικά. Ζήτησα τρεις φορές από τον κ. υπουργό να διορθώσει την αδικία και αντί απάντησης ή πράξης, απλώς υπεδείχθη στις διοικήσεις των νοσοκομείων να μη δίνουν στοιχεία. Η κρίση δεν επέβαλε την επίθεση εναντίον των ιατρών με τη νομοθέτηση αφρικανικών νόμων που προβλέπουν την ίδρυση ιατρείων από οποιονδήποτε. Ούτε βέβαια, η σωτηρία της οικονομίας εξυπηρετείται «κουρεύοντας με την ψιλή» τα οφειλόμενα των μικρών και παρέχοντας υπηρεσίες «υψηλής κομμωτικής» στους μεγάλους, κατ’ εντολή των οποίων το υπουργείο έθαψε τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, την ώρα που οι επενδύσεις είναι το ποθούμενο φετίχ της πολιτικής και οικονομικής μας ζωής», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος σχετικά με την απόφαση της παραίτησής του.

Ο ίδιος, μιλώντας στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου τόνισε: «Επειδή οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τη σήψη του πράγματος, επιλέγω να εκφραστώ με πράξη και παραιτούμαι από τη θέση του προέδρου, στην οποία πρόσφατα με εκλέξατε.

» Δεν το κάνω για να αποσυρθώ αλλά για να ακουσθώ, για να δοθούν στα νοσοκομεία της πόλης μας τα χρήματα που τους αναλογούν, μήπως κάτι αλλάξει. Ελπίζω να δοθεί η αφορμή κάποιοι να σκεφτούν το πολιτικό έγκλημα που διαπράττουν στο χώρο της υγείας και να το διορθώσουν εφαρμόζοντας απλά όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν και τα οποία δεν χρειάζονται χρήματα. Έτσι εξασφαλίζοντας την υγεία των πολιτών, θα σώσουν την ελληνική κοινωνία από το χάος των άκρων», είπε.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση στο χώρο της υγείας!

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας στο Παπαγεωργίου