Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Έκτακτο:

Αρχείο

Βόμβα Σερασίδη για τα στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου

Βόμβα Σερασίδη για τα στρατόπεδα Παύλου Μελά και Καρατάσιου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

«Με την ενδοτικότητά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, έδωσε περισσότερα από αυτά που έπρεπε χωρίς ανταλλάγματα», δήλωσε στον «Τ.Θ.» ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης και επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «Ανθρώπινη Πόλη» Σάββας Σερασίδης (φωτογραφία), μιλώντας για την παραχώρηση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον νέο ομώνυμο δήμο για 30 χρόνια. Ο κ. Σερασίδης, καταγγέλλει τον κ. Παπαδόπουλο για μυστικές διαβουλεύσεις με τους ιθύνοντες της κυβέρνησης ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και λέει χαρακτηριστικά πως «έχουσι γνώσιν οι φύλακες». Τονίζει πως οι πολίτες του δήμου Παύλου Μελά, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, δε θα επιτρέψουν στον κ. Δ. Παπαδόπουλο να ξεπουλήσει το στρατόπεδο Παύλου Μελά. «Γιατί, αν η πολιτική του είναι επικίνδυνη για το στρατόπεδο Παύλου Μελά, για το ‘Καρατάσιου’ κινδυνεύει να αποδειχθεί ολέθρια», σημείωσε. Γιατί… ολέθρια; Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Σταυρούπολης, υπάρχουν φόβοι, πως ίσως συζητείται κάτω από το τραπέζι η εκμετάλλευση του στρατοπέδου Καρατάσιου για τις ανάγκες της οικονομίας της χώρας! «Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό», είπε ο κ, Σερασίδης και συμπλήρωσε: «Σε μια περίοδο όπου τα ταμεία του δήμου είναι χρεωμένα, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος υποκύπτει σε ό,τι του πει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και χρεώνει το δήμο για να φτιάξει το χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, αντί να διεκδικήσει από το υπουργείο να επωμιστεί αυτά τα έξοδα», εξηγεί. Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σερασίδης, «οι πολίτες και η διοίκησή του ακύρωσαν στην πράξη το νόμο 2745/99 που προέβλεπε παραχώρηση κατά κυριότητα στο δήμο Σταυρούπολης, αλλά και δημιουργία οικισμού αξιωματικών και πέτυχαν τη θέσπιση του νόμου 3883 το Σεπτέμβρη του 2010, ο οποίος επιτάσσει την παραχώρηση του στρατοπέδου ‘χωρίς ανταλλάγματα’! Σήμερα, η ενδοτική διοίκηση του δημάρχου Δ. Παπαδόπουλου συμφωνεί στην παραχώρηση… υπό όρους και στα ανταλλάγματα που απαιτεί τώρα το ΤΕΘΑ, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κι η… ‘Νέα Οικονομία’».

Να σημειώσουμε πως η δημοτική κίνηση Παύλου Μελά «Ανθρώπινη Πόλη» διαφωνεί με: την απόδοση του στρατοπέδου μόνον για 30 χρόνια, όχι κατά κυριότητα, αλλά κατά χρήση, τη διάθεση από το δήμο 30 στρεμμάτων Δημοτικής γης για οικισμό Αξιωματικών, την επισκευή από τον… χρεωμένο δήμο των υπαρχόντων κτιρίων, το «συνεταιρισμό» με το ΤΕΘΑ στα έσοδα από εμπορικές ή άλλες οικονομικές δραστηριότητες στο Μητροπολιτικό Πάρκο που θα κατασκευάσει ο δήμος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σερασίδης, αναρωτιέται που θα βρεθούν οι αρκετές δεκάδες εκατομμυρίων και προσθέτει: «Η διοίκηση κομπάζει ότι θα τα δανειστεί από το ‘Jessica’. Γιατί δε διεκδικεί Εθνικούς – Ευρωπαϊκούς πόρους, και καλεί τους δημότες να ‘πληρώσουν το μάρμαρο’ για ένα έργο Πανθεσσαλονίκειας – Εθνικής σημασίας».

Σε όλους αυτούς που τον κατακρίνουν, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος απαντά ότι «δεν έχουν ιδέες ούτε απόψεις, ούτε θέσεις, είναι αγράμματοι κι επικίνδυνοι»!

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ΔΗΣΥ ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών στην Κύπρο

Νέα φορολογικά μέτρα και άμεσες αποκρατικοποιήσεις