Ο Θεσσαλονικιός που εφηύρε το σύστημα που αποτρέπει τις διαρρήξεις, μιλά στον «Τ.Θ.» για την εξέλιξη της συσκευής
Της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
Στην πρώτη μας συνέντευξη, δήλωσε πως «η ανάγκη οδηγεί στην εφεύρεση», τώρα, εμφανίζεται πιο σίγουρος από ποτέ, τονίζοντας πως θα κάνει τη ζωή των διαρρηκτών πολύ… δύσκολη! Ο λόγος για τον Μιλτιάδη Σέμκο, τον εφευρέτη ενός συστήματος που αποτρέπει τις διαρρήξεις. Ο ιδρυτής της SEMKO, εταιρίας που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στο χώρο των κουφωμάτων, μίλησε στον «Τ.Θ.», για την εξέλιξη της συσκευής, από τον Απρίλιο, που είχε δημιουργηθεί. «Έχει μετατραπεί σε μια πανέξυπνη συσκευή. Οι αισθητήρες του έχουν εξειδικευτεί. Αντιλαμβάνεται το διαρρήκτη ακόμα κι αν προσπαθήσει να τον ξεγελάσει», εξηγεί ο κ. Σέμκος και προσθέτει: «Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πλέον μπορεί να συνδέεται το σύστημα και με κάμερα. Επίσης με ένα κωδικό θα μπορεί να επικοινωνεί το σπίτι και το εξοχικό κάποιου με την ίδια συσκευή». Όσο για το ποιοι μπορούν να το χρησιμοποιούν; Εκτός από τις κατοικίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο στρατό, σε αποθήκες, στα ξενοδοχεία κοκ.
Ο κ. Σέμκος, συμπλήρωσε πως το αποτρεπτικό σύστημα διάρρηξης είναι προσβάσιμο για όλα τα κοινωνικά στρώματα. «Συμφέρει στον κόσμο να έρθει μια βόλτα από την Έκθεση, στο περίπτερο 13, stand 42 και να προμηθευτεί το σύστημα σε πιο συμφέρουσα τιμή- στα 100 ευρώ συν ΦΠΑ. Από 1η Οκτωβρίου θα κοστίζει 150 ευρώ συν το κόστος τοποθέτησης, που είναι 50 ευρώ», είπε.
«Είμαστε αισιόδοξοι πως θα φέρουμε κατακλυσμό πωλήσεων. Το κίνητρό μας να σταματάμε τους διαρρήκτες, μας κάνει να δουλεύουμε περισσότερες ώρες πάνω στο σύστημα και να προσπαθούμε να το ολοκληρώσουμε. Έχουν προσπαθήσει χιλιάδες άτομα του κλάδου να παρακάμψουν το σύστημα, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Το έργο των διαρρηκτών πλέον θα είναι πολύ δύσκολο», κατέληξε.
Πώς ήρθε η ιδέα;
Η κακή οικονομική κατάσταση και η ελλιπής αστυνόμευση στη χώρα μας προκάλεσαν την προσέλκυση κακοποιών στοιχείων από όμορες και άλλες χώρες, αλλά και την αύξηση της εγχώριας εγκληματικότητας.
Η ευκολία πρόσβασης μέσω του διαδικτύου σε εταιρίες όλου του πλανήτη που πωλούν ελεύθερα, διαρρηκτικά εργαλεία (picking tools) υποτίθεται μόνο σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες κλειδαράδες, έβαλε σε πειρασμό και έδωσε την δυνατότητα σε οποιονδήποτε αποβλέπει στο εύκολο κέρδος να γίνει διαρρήκτης.
Η αδυναμία ουσιαστικής αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος (δηλαδή του εύκολου ξεκλειδώματος οποιασδήποτε κλειδαριάς από τους διαρρήκτες) σηματοδότησε την έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο, για εξεύρεση μίας έτοιμης λύσης, δηλαδή για παράδειγμα, κάποιου εργαλείου, κλειδαριάς ή συναγερμού που να αποτρέπει τον διαρρήκτη να επιχειρήσει την διάρρηξη.
Πώς υλοποιήθηκε;
Αυτή ήταν η γενεσιουργός αιτία για την έμπνευση και δημιουργία αυτού του καινοτόμου συστήματος συναγερμού που αντιλαμβάνεται τον διαρρήκτη και τον αποτρέπει πριν επιχειρήσει να διαρρήξει την πόρτα.
Πολύ σύντομα μετά από την δημιουργία του πρώτου υβριδικού συστήματος που έλαβε την κωδική ονομασία SD-01 έγινε αντιληπτό ότι δημιουργήσαμε μία νέα (γενιά- κατηγορία) αυτόνομου συναγερμού που διαφέρει ριζικά από όλους τους γνωστούς συναγερμούς ως προς τον τρόπο λειτουργίας και το αποτέλεσμα. Δηλαδή λειτουργεί προληπτικά και αποτρέπει τον διαρρήκτη πριν επιχειρήσει την διάρρηξη και όχι κατασταλτικά. Δημιουργήσαμε την κατηγορία Συστημάτων Αποτροπής Διαρρήξεων «Door Guard» που τοποθετούνται αυτόνομα σε κάθε πόρτα ξεχωριστά, δηλαδή ΒΑΛΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ ΕΝΑ ΦΡΟΥΡΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΣΚΟΠΙΑ!
Ποια είναι τα οφέλη;
Τα άμεσα και προφανή οφέλη αφορούν όλους τον κόσμο που θα τοποθετήσει το καινοτόμο σύστημα αποτροπής διαρρήξεων SD-01 στο σπίτι τους ή τον εργασιακό τους χώρο διότι προστατεύονται καλύτερα πλέον και πιο αποτελεσματικά από τους διαρρήκτες .
Το συγκεκριμένο προϊόν πέραν των οικονομικών προσδοκιών και ωφελημάτων για την επιχείρηση επίσης δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας διότι κατασκευάζεται στην Ελλάδα και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη δίνοντας δουλειά σε νέους εργαζόμενους και άλλες επιχειρήσεις.
Ποια είναι τα λειτουργικά χαρακτηριστικά;
1. Οπλίζει και αφοπλίζει μέσα ή έξω από το σπίτι με τηλεχειριστήρια που δεν αντιγράφονται.
2. Ο χρόνος ενεργοποίησης της σειρήνας μπορεί να ρυθμιστεί από τον χρήστη.
3. Τα τηλεχειριστήρια είναι μοναδικά και λειτουργούν μόνο αφού δηλωθούν προηγουμένως από τον χρήστη στην συσκευή.
4. Τα τηλεχειριστήρια δεν αντιγράφονται από τρίτους διότι λειτουργούν με κυλιόμενο κωδικό.
5. Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας των τηλεχειριστηρίων αυτά μπορεί να ακυρωθούν από τον χρήστη μέσα από την συσκευή και να δηλωθούν εκ νέου καινούρια τηλεχειριστήρια από τον ίδιο τον χρήστη και όχι απαραίτητα από κάποιον τρίτο, π.χ. ηλεκτρονικό ή άλλο τεχνίτη.
6. Τα τηλεχειριστήρια μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα σε περισσότερες από μία συσκευές αφού προηγουμένως δηλωθούν στην συσκευή που θέλουμε να λειτουργήσει χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει ότι τα τηλεχειριστήρια της μίας να μπορούν να λειτουργήσουν την άλλη συσκευή αν προηγουμένως δεν δηλωθούν σε αυτή. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως MASTERKEY μέχρι και 4 ομάδες και υποομάδες.
7. Η ενεργοποίηση του συστήματος γίνεται από διακριτικούς και μικροσκοπικούς αισθητήρες υπερύθρων που τοποθετούνται έξω από την πόρτα και ενεργοποιούν την σειρήνα άμεσα μόλις αντιληφθούν την παραμικρή παρενόχληση.
8. Το σύστημα τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε οποιαδήποτε πόρτα, παλιά ή καινούρια
9. Το σύστημα μπορεί να εφαρμοσθεί σε πόρτες εισόδου διαμερισμάτων σε εξωτερικά κουφώματα, επαγγελματικούς χώρους, γραφεία και αποθήκες.
10. Λειτουργεί με ρεύμα 110-240V ac/50-60Hz και σε περίπτωση διακοπής με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.