Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Δυτική πλευρά της πόλης, δείχνει βάσει του προγράμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς. Στο πλαίσιο αυτό, η σημερινή μέρα περιλαμβάνει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συναντήσεις τόσο με το δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, όσο και με τον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Ευστάθιο Λαφαζανίδη. Οι δύο δήμαρχοι αναμένεται να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν στις περιοχές τους, αλλά και τους στόχους που έχουν θέσει. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ, θα παραστεί σε γεύμα με πρώην Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μακεδονία και Θράκη σε εστιατόριο στα Λαδάδικα.
Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε το εργοστάσιο «Μινέρβα», στο Ωραιόκαστρο, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Η επίσκεψή του εκεί, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού το εργοστάσιο απασχολεί 328 εργαζόμενους, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία (72%) είναι γυναίκες. «Κανείς άλλος δεν γνωρίζει σήμερα καλύτερα από την εργαζόμενη γυναίκα το άγχος της δουλειάς ή το άγχος για δουλειά ή την ακρίβεια ή την ανασφάλεια για το μέλλον των παιδιών της, το μέλλον του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Για αυτό το λόγο, σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ, από μία κατεξοχήν επιχείρηση της Βορείου Ελλάδος, που δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες, τιμούμε την Ημέρα της γυναίκας. Και παίρνουμε από την Ελληνίδα γυναίκα, την Ελληνίδα μάνα, την Ελληνίδα εργάτρια, δύναμη και αισιοδοξία. Για να μπορέσουμε να δώσουμε σ’ αυτό τον τόπο επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση σε όλα, σε όλους τους τομείς. Ώστε να μπορέσουμε να προβάλουμε αυτό που σήμερα ζητάει όλη η Ελλάδα: Ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δουλειάς για όλους, αλλά δουλειάς με πραγματική ανάπτυξη και πραγματική αξιοπρέπεια. Ώστε να υπάρχει η ελπίδα σε όλους τους Έλληνες ότι μπορούν να βγουν απ’ αυτό το σημερινό τέλμα».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο από την πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Δήμητρα Κοασίδου, ενώ παρόντες ήταν η πρόεδρος του συνδικάτου ιματισμού Ντίνα Ταχταλίδου και ο αντιπρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μάκης Κούρας. Ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του μίλησε με εργαζόμενους και άκουσε τα προβλήματά τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε διαδοχικά με την ιδιοκτησία του εργοστασίου και τη διοίκηση του σωματείου.
Η πρόεδρος του σωματείου ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εκ περιτροπής εργασία τεσσάρων ημερών με μείωση κατά 30% των αποδοχών τους. Αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα που εντείνονται από το γεγονός ότι αρκετοί θρέφουν μόνοι τους τις οικογένειες, καθώς τα υπόλοιπα μέλη είναι άνεργα. Διαμαρτυρήθηκε, επίσης, ότι η φύση της δουλειάς τους είναι τέτοια που δεν μπορούν να φτάσουν σε ηλικία 65 χρονών για να βγουν στη σύνταξη, διότι δεν θα μπορούν μέχρι τότε να ράβουν και να βελονιάζουν. Ζήτησε να βρεθούν τρόποι να ενισχυθεί η επιχείρηση και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, όπως είναι οι παραγγελίες για ρούχα του Στρατού και της Αστυνομίας που τώρα ράβονται στην Κίνα ή την Τουρκία.
Τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Σάββας Αναστασιάδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. περπάτησε στον πεζόδρομο της Ικτίνου όπου η βουλευτής Ελενα Ράπτη, με την κοινωνική οργάνωση «Αγάπη» και άλλους φορείς γυναικών είχαν τοποθετήσει σταντ και ενημέρωναν τους περαστικούς για τα θέματα των γυναικών. Το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο Λιμάνι, στην Αποθήκη Νο 4.