Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

«Ο τουρισμός υγείας μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική απάντηση στην κρίση»

«Ο τουρισμός υγείας μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική απάντηση στην κρίση»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Δήλωσε ο ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

«Ο τουρισμός υγείας μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική απάντηση στην κρίση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής από την ομάδα των Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα "Τουρισμός Υγείας: καθιερώνοντας μια νέα κουλτούρα στην Ευρώπη", που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι μια νέα μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται ραγδαία σε πολλές χώρες εκτός Ευρώπης και προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων, είπε ο κ. Χατζημαρκάκης και πρόσθεσε ότι σε χώρες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα, δίδονται εξαιρετικές προοπτικές να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς που μπορούν να μετακινηθούν από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα έχει το δυναμικό, με τις γνώσεις της και με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το κλίμα της".

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι ευρωβουλευτές κ. Χατζημαρκάκης, Σπύρος Δανέλλης μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και η  Amalia Sartori από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με κεντρικούς ομιλητές τον Επίτροπο Υγείας John Dalli καθώς και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άγγελο Τόλκα.

Δυστυχώς, δεν έχουν γίνει ακόμα πολλά πράγματα στον τομέα του τουρισμού υγείας-ευεξίας, είπε στην παρέμβασή του ο υφυπουργός Άγγελος Τόλκας. Πρόσθεσε όμως ότι εξετάζονται από τους αρμόδιους φορείς οι τρόποι και οι μηχανισμοί που χρειάζονται για να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη και σε αυτόν τον τομέα. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από κατοίκους των χωρών που συνορεύουν με την Ελλάδα για να έρθουν στη χώρα μας λόγω κλίματος και καλύτερων υποδομών, για κάποια εγχείριση ή για την αποθεραπεία τους (θερμά λουτρά)», είπε.

Σημείωσε ότι το 45% των μονάδων που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα, παρέχει πλέον υπηρεσίες ευεξίας (σπα), το 38% παρέχει υπηρεσίες που αφορούν στην φυσική κατάσταση των επισκεπτών, ενώ αυξάνεται σταδιακά το ποσοστό των λουτρών που παρέχουν εναλλακτικές μορφές θεραπείας, όπως η ποσιθεραπεία, η εισπνοθεραπεία, ή η πηλοθεραπεία".

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Σπύρος Δανέλλης στην ομιλία του τόνισε ότι ο τουρισμός Υγείας με όσες μορφές κι αν τον φανταστούμε - ιατρικό τουρισμό, οδοντιατρικό, ιαματικό, αθλητικό,  τουρισμό ευεξίας,  γαστρονομικό, προσβάσιμο και υποβοηθούμενης διαβίωσης - αποκτά σήμερα ολοένα και μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διάσταση και αποτελεί μια νέα ευκαιρία τουριστικής ανάπτυξης. «Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε το φυσικό περιβάλλον που διαθέτουμε - ήλιος, θάλασσα, βουνά, φυσικές πηγές, κλπ - σε συνδυασμό με την επιστημονική γνώση και πείρα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη νέων μονάδων περίθαλψης και φροντίδας των τουριστών υγείας», είπε μεταξύ άλλων. Ο Επίτροπος Dalli, μίλησε για το ρόλο της Οδηγίας σχετικά με τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη, η οποία εγκρίθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την Ολομέλεια προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τουρισμό υγείας, αλλά με μια σοβαρή και σαφή προειδοποίηση: «η Οδηγία δεν πρέπει να χρησιμεύσει ως μια επιπλέον ευκαιρία για να κάνουμε αγορές σε όλη την Ευρώπη• πρέπει να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για εκείνους που ζουν κοντά σε σύνορα ή που πρέπει να πάνε στο εξωτερικό για λόγους υποδομών».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αφιέρωμα: «Η συμπεριφορά του παιδιού στο σχολείο»

«Ο τουρισμός υγείας μπορεί να αποτελέσει μια δυναμική απάντηση στην κρίση»