Εκτός της Διεθνούς Έκθεσης θα μείνει για πρώτη φορά μετά από χρόνια ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς αποφασίστηκε να μην έχει περίπτερο στη φετινή 76η ΔΕΘ.
Στην λήψη της απόφασης οδήγησαν η νέα, διαφορετική αντίληψη της δημοτικής αρχής για τη στήριξη της εκθεσιακής δραστηριότητας της πόλης και η ανάγκη εξοικονόμησης πόρων.
Εξάλλου, από την πλευρά της δημοτικής αρχής υποστηρίζεται ότι η παρουσία του δήμου στη ΔΕΘ έχει συμβολικό χαρακτήρα και δεν αποδίδει οφέλη ούτε στη ΔΕΘ -πέραν του ενοικίου- ούτε πολύ περισσότερο στον δήμο.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος από την άλλη καλεί τη διοίκηση του Δήμου να επανεξετάσει την απόφασή της και να συμμετέχει και φέτος και πάντα στη ΔΕΘ, καθώς θεωρεί πως ο συγκεκριμένος βοήθησε όσο κανείς άλλος την ανάπτυξη της πόλης.