Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του δήμου, δίνεται απάντηση στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολο Τζιτζικώστα, σχετικά με τις εκδηλώσεις του 2012.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται ανάμεσα σε άλλα και τα παρακάτω :
“Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση του εγχειρήματος των εορτασμών για το 2012, δεδομένης και της δύσκολης συγκυρίας στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Λοιποί φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της από όλο το φάσμα μπορούν με τη σειρά τους, εφόσον το επιθυμούν, να προχωρήσουν στη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων, αλλά δεν μπορούν, να υποκαθιστούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης στις αποφάσεις του για το θέμα της επετείου του 2012 για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμος ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί και κάνει τις δέουσες κινήσεις ώστε οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Θεσσαλονίκης να αποτελέσουν το εφαλτήριο για την προβολή της σύγχρονης Θεσσαλονίκης διεθνώς”