Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Δέρμα βατράχου κατά του καρκίνου

Δέρμα βατράχου κατά του καρκίνου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Το δέρμα των βατραχιών και των φρύνων μπορεί να οδηγήσει σε θεραπείες για πάνω από 70 σημαντικές ασθένειες, μεταξύ αυτών και του καρκίνου, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Queen's στο Μπέλφαστ, η οποία κέρδισε μάλιστα και βραβείο την περασμένη Δευτέρα στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των βραβείων για μελλοντικές καινοτομίες στην ιατρική (Medical Futures Innovation Awards).

Ειδικότερα, όμως μεταδίδει το BBC, στο πλαίσιο της έρευνας, με επικεφαλής τον Καθηγητή Κρις Σάου, εντοπίστηκαν δύο πρωτεΐνες από το δέρμα ενός είδους βατράχου που ζει στα δέντρα (monkey frog) που μπορούν να ρυθμίσουν τον τρόπο που αναπτύσσονται τα αιμοφόρα αγγεία. Η πρωτεΐνη μπορεί να καταστείλει την ανάπτυξη των αγγείων και να χρησιμοποιηθεί ενδεχομένως στην εξουδετέρωση των καρκινικών όγκων.

Ο καθηγητής δήλωσε, ότι οι περισσότεροι καρκινικοί όγκοι μπορούν να φτάσουν σε συγκεκριμένο μέγεθος πριν χρειαστεί η ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων εντός τους για την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών. «Η εμπόδιση της ανάπτυξης των αγγείων θα καταστήσει τον όγκο λιγότερο πιθανό να εξαπλωθεί και μπορεί τελικά να τον εξουδετερώσει. Έτσι θα υπάρχει η δυνατότητα να μετατραπεί ο καρκίνος από τελική νόσο σε χρόνια κατάσταση», δήλωσε ο καθηγητής.

Η ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι ένα άλλο είδος γιγαντιαίου φρύνου (firebellied) παράγει πρωτεΐνη που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη αγγείων και θα μπορούσε να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακάμψουν από τραυματισμούς και εγχειρήσεις πολύ πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, με τον τρόπο αυτό υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν διάφορες νόσοι και καταστάσεις που απαιτούν γρήγορη αποκατάσταση των αγγείων, όπως επούλωση πληγών, μεταμοσχεύσεις οργάνων, διαβητικά έλκη και βλάβη που προκαλείται από εγκεφαλικά επεισόδια ή προβλήματα με την καρδιά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι σκοπός της έρευνας που γίνεται στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, είναι να αναδείξει τη δύναμη της φύσης. «Είμαι πεπεισμένος ότι η φύση έχει τις απαντήσεις για πολλά προβλήματα μας, απλώς πρέπει να θέσουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις για να τις ανακαλύψουμε», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Έντονες διαμαρτυρίες αγανακτισμένων παραμονές της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων