Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

“Μήπως να βάζαμε φερμουάρ”;

Ο Μάγειρας σατιρίζει...

Δραματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας καταγράφουν τα καθημερινά ρεπορτάζ των άοκνων δημοσιογράφων, ενώ την ίδια στιγμή η αγανάκτηση του κοινού κορυφώνεται. Ακόμη και τα πιο απαραίτητα σύνεργα ενός γιατρού έχουν καταντήσει είδος πολυτελείας. Για παράδειγμα, σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών αναβλήθηκε μια σημαντική εγχείρηση κρεατοελιάς επειδή δεν υπήρχαν γάντια για τον χειρουργό. Μάλιστα, ο επικεφαλής της χειρουργικής κλινικής αναγκάστηκε να παρακαλέσει τη γυναίκα του να του δανείσει τα λαστιχένια γάντια που χρησιμοποιεί για το πλύσιμο των πιάτων και για άλλες συναφείς εργασίες στην κουζίνα. Σε άλλο νοσοκομείο, ένας χειρουργός υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε επέμβαση σκωληκοειδίτιδας φορώντας γάντια του μποξ, τα οποία δανείστηκε από τον ξάδελφό του που είναι πυγμάχος.

 

Τα ιατρικά υλικά έχουν γίνει περιζήτητα, σε βαθμό που οι γιατροί να μην ανέχονται την παραμικρή απώλεια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καθηγητή γενικής χειρουργικής, Ζήνωνα Σφαγίτη, ο οποίος ανέλαβε να εγχειρήσει έναν ασθενή στο στομάχι. Ενα μήνα μετά την επέμβαση, ο ασθενής παρουσίασε και πάλι έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Ανήσυχος, επισκέφθηκε το ίδιο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις. Η μαγνητική τομογραφία έδειξε πράγματι ότι κάτι υπήρχε μέσα στο στομάχι του ασθενή. Με μια πιο προσεκτική ματιά διαπιστώθηκε ότι μέσα στο στομάχι του υπήρχε ένα νυστέρι! Ηταν το νυστέρι που χρησιμοποίησε ο γιατρός για την εγχείρηση. Ο κος Σφαγίτης ζήτησε συγνώμη από τον ασθενή και προθυμοποιήθηκε να τον εγχειρήσει ξανά, προκειμένου να αφαιρέσει το εργαλείο που τόσο απαραίτητο ήταν στο νοσοκομείο. Η εγχείρηση έγινε, το νυστέρι αφαιρέθηκε, αλλά ο ασθενής εμφάνισε και πάλι έντονους πόνους στο στομάχι, έπειτα από δεκαπέντε ημέρες. Υποχρεώθηκε να ξαναπάει στο νοσοκομείο και άρχισε πάλι να κάνει εξετάσεις. Οταν έγινε η μαγνητική διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ξανά ένα αντικείμενο στο στομάχι του. Με μια πιο προσεκτική ματιά στα αποτελέσματα, βρέθηκε ότι στο στομάχι του ασθενή βρισκόταν ένα ψαλίδι!

 

Ο καθηγητής δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ζήτησε χίλιες φορές συγνώμη από τον ασθενή του. “Σας ορκίζομαι ότι τέτοια περίπτωση δε μου έχει ξανασυμβεί. Πραγματικά, δεν έχω λόγια να πω. Δυστυχώς, θα πρέπει να υποβληθείτε σε νέα επέμβαση, καθώς είναι το μοναδικό ψαλίδι που διαθέτει το νοσοκομείο μας. Θα αναλάβω να σας εγχειρήσω εγώ και μάλιστα χωρίς αμοιβή αυτή τη φορά”. Ο ασθενής δεν μπορούσε να αρνηθεί και με βαριά καρδιά οδηγήθηκε για τρίτη φορά στο χειρουργείο. Το ψαλίδι αφαιρέθηκε και οι πόνοι σταμάτησαν. Ομως, είκοσι μέρες αργότερα, άρχισαν πάλι οι ενοχλήσεις. Ξανά στο νοσοκομείο, ξανά εξετάσεις. Αυτή τη φορά, η μαγνητική τομογραφία αποκάλυψε μέσα στο στομάχι του άτυχου άνδρα τη μάσκα του γιατρού! Ο καθηγητής κος Σφαγίδης και το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν συγκλονισμένοι. Για τέταρτη φορά υποχρέωσαν τον άνθρωπο να ξαπλώσει στο χειρουργικό κρεβάτι για να του ανοίξουν το στομάχι. Λίγο πριν ο αναισθησιολόγος χορηγήσει την αναισθησία, ο ασθενής σηκώνει το κεφάλι και λέει στο χειρουργό: “Γιατρέ, μήπως για καλό και για κακό θα ήταν καλύτερα να βάλουμε κανένα φερμουάρ”;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτός είναι ο 52χρονος που στρατολόγησε τον «κατάσκοπο» στην Αλεξανδρούπολη
Ο 52χρονος φέρεται να έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε μια επιχείρηση δολιοφθοράς και συγκεκριμένα εμπρησμού στόχου σε βαλκανική χώρα
Αυτός είναι ο 52χρονος που στρατολόγησε τον «κατάσκοπο» στην Αλεξανδρούπολη