Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Θα τιμήσουν την Ντόλι με μια… «επιτύμβια» πλάκα!

Θα τιμήσουν την Ντόλι με μια… «επιτύμβια» πλάκα!
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ήταν το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο…

«Ντόλι το πρόβατο, 1996 - 2003. Το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε από ενήλικο κύτταρο». Αυτό ακριβώς θα αναγράφεται στην «επιτύμβια» μπλε πλάκα, με την οποία θα τιμηθεί το πιο διάσημο πρόβατο του κόσμου.

Η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες «Guardian» και «Independent»,  την Τετάρτη στο Ινστιτούτο Ρόσλιν του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, όπου γεννήθηκε και έζησε η Ντόλι, η οποία θεωρείται μια «αφανής ηρωίδα» της σύγχρονης βιολογίας.

Η πρωτότυπη αυτή κίνηση αποτελεί μια πρωτοβουλία της βρετανικής Εταιρείας Βιολογίας και στόχος είναι, πέρα από το πρόβατο, να τιμηθεί η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον σερ Ίαν Γουίλμουτ, που πέτυχε την κλωνοποίηση - ορόσημο.

Η Ντόλι, που γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1996, πέθανε σε ηλικία 6,5 ετών από ασθένεια των πνευμόνων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η  γέννησή της είχε κρατηθεί μυστική, έως ότου γίνει η επίσημη επιστημονική ανακοίνωση τον Φεβρουάριο του 2007, ενώ όταν «βαφτίστηκε», πήρε το όνομα της «κάντρι» τραγουδίστριας Ντόλι Πάρτον.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που θα τιμηθεί ένα ζώο, καθώς ο «Νίπερ», ένας ασπρόμαυρος σκύλος, έχει ήδη αποκτήσει τη σχετική πλακέτα στο Πικαντίλι του κεντρικού Λονδίνου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Γ. Βαρουφάκης: Οι εταίροι ήθελαν την ασάφεια στη συμφωνία

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 14χρονης Ντορίνας