Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παράξενα κοτόπουλα με υπερφυσικά… πόδια!

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πεντανόστιμες κοτούλες, αλλά… λίγο παράξενες…

Οι κότες Dong Tao αποτελούν μια παράδοξη ράτσα του Βιετνάμ, τα είδη της οποίας είναι γνωστά για το πεντανόστιμο κρέας τους αλλά και την περίεργη εμφάνισή τους. Ο λόγος βέβαια για τα… υπερφυσικά πόδια τους που μοιάζουν να έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια. Κι όμως όλη η νοστιμιά κρύβεται ακριβώς εκεί, αφού αυτό το σημείο θεωρείται σούπερ λιχουδιά. Η εκτροφή τους γινόταν κάποτε αποκλειστικά για τη βασιλική οικογένεια και τους Μανδαρίνους, ενώ σήμερα σερβίρονται σε ακριβά εστιατόρια που απευθύνονται σε πλουσίους και ευγενείς.

Το βάρος του κάθε κοτόπουλου μπορεί να φτάσει μέχρι τα 6 κιλά ενώ τα πόδια του προσεγγίζουν σε πάχος τον ανθρώπινο καρπό. Θεωρούνται σπάνια είδη και η τιμή τους μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 2.300 ευρώ για ένα κοτόπουλο. Οι συνήθεις τρόποι μαγειρέματος είναι σούπα αλλά και με κρεμμύδια ή μανιτάρια, ενώ τα πόδια τηγανίζονται ή ψήνονται σε φούρνο και καταναλώνονται με κάποια σος που έχει ως βάση της την καραμέλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε