Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Είναι 12 χρονών αλλά ξεπέρασε τον Αϊνστάιν στην ιδιοφυΐα!

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Έχει IQ 162!

Ο λόγος για τη Νικόλ Μπαρ από το Έσσεξ της Βρετανίας, που πέτυχε το απόλυτο άριστα στο τεστ   IQ της Mensa, συγκεντρώνοντας 162 πόντους και ξεπερνώντας τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στίβεν Χόκινγκ.

Με το σκορ της, ξεπέρασε κατά δύο πόντους τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ και κατά πολλούς περισσότερους εκείνο του πατέρα της, με τον οποίο έκαναν ταυτόχρονα το τεστ πριν από μερικές εβδομάδες.

«Είναι ένα σκληρά εργαζόμενο κορίτσι που μένει στο σχολείο για να κάνει τα μαθήματά της και δεν χάνει ούτε μια ημέρα μαθημάτων. Από μικρό παιδί μας δείχνει τα λάθη σε βιβλία και περιοδικά. Είναι αποφασισμένη να πάει στο πανεπιστήμιο και να γίνει παιδίατρος», λέει η μητέρα της. «Η ιστορία της Νικόλ δείχνει ότι δεν έχει σημασία από που προέρχεται κανείς. Όλοι μπορούν να είναι έξυπνοι» σημείωσε ο πατέρας της,  Τζέιμς Μπαρ. Σημειώνεται πως ο μέσος ενήλικας μπορεί να συγκέντρωση κατά μέσο όρο 100 μονάδες σε τεστ IQ. Όποιος καταγράφει πάνω από 140 μονάδες θεωρείται ιδιοφυΐα.

Πάντως η 12χρονη Νικόλ πέρα από ιδιοφυΐα έχει και τα χόμπι των παιδιών της ηλικίας της και της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, να τραγουδά και να διαβάζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα