Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Βανδαλισμοί και κλοπές στα σχολεία του Δενδροποτάμου

Βανδαλισμοί και κλοπές στα σχολεία του Δενδροποτάμου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Έγγραφη καταγγελία για συνεχείς κλοπές στα σχολεία της περιοχής Δενδροποτάμου του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης υπέβαλε προς τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος ΕΛ.ΑΣ. κ. Αντιστράτηγο Παπαδόπουλο Δημήτριο και το Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο κ. Παζαρλή Αθηναγόρα ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Μετά από δύο κλοπές, στο παρελθόν, έγινε τη Δευτέρα τα ξημερώματα και τρίτη κλοπή του πετρελαίου των συγκεκριμένων σχολείων. Τα ίδια συνέβαιναν στα σχολεία της περιοχής αυτής και στο παρελθόν, πριν την ενοποίηση, λόγω «Καλλικράτη» του Δήμου Μενεμένης με το Δήμο Αμπελοκήπων.

«Όπως είναι κατανοητό αυτή ή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί, διότι για την αποκατάσταση των ζημιών, μετά από καταστροφές και στην κυριολεξία λεηλασίες των σχολείων και για την αναπλήρωση των μεγάλων ποσοτήτων του κλαπέντος πετρελαίου, απαιτούνται ιδιαίτερα μεγάλες δαπάνες, που ακόμα και οι σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να μην υπήρχαν, θα ήταν δυσβάστακτες για τα οικονομικά του Δήμου μας», αναφέρει ο δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου.

Όπως τονίζει, «τα σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής διαθέτουν φύλαξη, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, και κατά τις ώρες από 14.00 έως 22.00, φυλάσσονται από τη δημοτική μας αστυνομία. Όλες οι ανωτέρω αξιόποινες πράξεις έγιναν προφανώς μετά την 22.00 ώρα και διήρκεσαν τουλάχιστον 3 ώρες η κάθε μία».

Στην καταγγελία του κάνει λόγο για διακοσμητικό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ., αφού, όπως σημειώνει «δεν μπορεί να προφυλαχθεί η δημόσια και η δημοτική περιουσία, από συνεχείς βανδαλισμούς και κλοπές».

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης επισύναψε στην καταγγελία του δεκατέσσερις βεβαιώσεις υποβολής μηνύσεων.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Με 13.000.000 ευρώ ενίσχυσε 52 επιχειρήσεις η Περιφέρεια

Βανδαλισμοί και κλοπές στα σχολεία του Δενδροποτάμου