Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γιατί τα κουμπιά στα ανδρικά πουκάμισα είναι δεξιά και στα γυναικεία αριστερά;

Έχουμε την απάντηση…

Εάν είστε άντρας θα γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα κουμπιά στο πουκάμισό σας βρίσκονται στην δεξιά πλευρά Αν, πάλι, είστε γυναίκα, θα θεωρείτε ότι τα κουμπιά στα πουκάμισα βρίσκονται πάντα στην αριστερή πλευρά.

Αν είσαι άνδρας γνωρίζεις πως τα κουμπιά στα πουκάμισά σου είναι πάντα στη δεξιά πλευρά. Αν είσαι γυναίκα γνωρίζεις πως είναι στην αριστερή πλευρά. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί αυτή η διαφορά; Ε, λοιπόν, έχουμε την απάντηση!

Ο λόγος είναι ιστορικός. Τα κουμπιά εμφανίζονται στον 13ο αιώνα ως είδος πολυτελείας και οι άνδρες τα φορούν πρώτοι. Τοποθετούνται στην δεξιά πλευρά, με δεδομένο πως οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες και χρησιμοποιούν περισσότερο εκείνο το χέρι.

Όταν ήρθε η στιγμή να τοποθετηθούν τα κουμπιά στα γυναικεία ενδύματα η λογική που ακολούθησαν οι κατασκευαστές ήταν η εξής. Οι αριστοκράτισσες που είχαν την τύχη να έχουν τα ρούχα τους κουμπιά, που ήταν και σημάδι πλούτου, δεν ντύνονταν ποτέ μόνες τους, αλλά είχαν υπηρέτριες που τις βοηθούσαν σε αυτό το δύσκολο έργο. Με αυτή την σκέψη, τα κουμπιά στα γυναικεία ενδύματα τοποθετούνταν στην αριστερή πλευρά των ρούχων, ώστε να διευκολύνουν τις προσωπικές βοηθούς των γυναικών υψηλής κοινωνίας να της ντύσουν και να τις ξεντύσουν.

Έτσι και έχει παραμείνει μέχρι σήμερα.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης για διανομή φαρμάκων στο σπίτι: Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής
«Αυτό που θα πετύχουμε θα είναι να σταματήσει η ταλαιπωρία. Θέλουμε να δώσουμε στους ασθενείς μας αξιοπρέπεια», είπε ο υπουργός Υγείας
Γεωργιάδης για διανομή φαρμάκων στο σπίτι: Βάζουμε τέλος στις ουρές της ντροπής
Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο πρώτων βοηθείων για σκύλους - Από τον Ερυθρό Σταυρό
Για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από τραυματισμούς και πνιγμονή, έως αιμορραγίες, δηλητηριάσεις και θερμοπληξίες – Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή
Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο πρώτων βοηθείων για σκύλους - Από τον Ερυθρό Σταυρό
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην τεχνητή νοημοσύνη
Σε συζήτηση με την Βαρόνη και μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου, Beedan Kidron, συμμετείχε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην τεχνητή νοημοσύνη