Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Τροποποίηση προϋπολογισμού για τις δράσεις digi-mobile, digi-retail, digi-content και digi-lodge

Τροποποίηση προϋπολογισμού για τις δράσεις digi-mobile, digi-retail, digi-content και digi-lodge
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Την τροποποίηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού για τις δράσεις κρατικών ενισχύσεων digi-lodge, digi-content, digi-retail και digi-mobile, ανακοίνωσε η «Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.».

Ειδικότερα, η συνολική δημόσια δαπάνη για τη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε ‘έξυπνες’ συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές−ταμπλέτες (digi−mobile)» αυξάνεται σε 30.150.000,00€ από 15.000.000,00€. Οι πίνακες με τις αιτήσεις συμμετοχής που εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης θα δημοσιοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησής τους.

Όσον αφορά τη δράση «Ενίσχυση Επιχειρήσεων Λιανεμπορίου για την Υλοποίηση Ψηφιακών Επενδύσεων (digi−retail)» η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης διαμορφώνεται σε 98.776.783€. Σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, αυξάνεται η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη για το ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση καθώς και για τα ΠΕΠ «Μακεδονίας - Θράκης (Δυτική Μακεδονία)» και «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου», γεγονός που θα επιτρέψει την ένταξη επιπλέον προτάσεων επιχειρήσεων στη δράση.

Όσον αφορά στη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου (digi−content)» η νέα συνολική δημόσια δαπάνη διαμορφώνεται σε 16.643.081,45€. Με βάση τη σχετική υπουργική απόφαση αυξάνεται η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη για το ΠΕΠ Αττικής και ξεκινά η διαδικασία ένταξης όλων των αιτήσεων των επενδυτικών σχεδίων που είχαν κριθεί ως επιλαχούσες. Τέλος, η συνολική δημόσια δαπάνη για τη δράση «Ενίσχυση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων για τη Δημιουργία Διαδικτυακών Τόπων Προβολής και Συστημάτων Ηλεκτρονικών Κρατήσεων (digi-lodge)» διαμορφώνεται σε 34.430.135,95€. Επισημαίνεται ότι η τροποποίηση του προϋπολογισμού για τη δράση digi-lodge δεν έχει καμία επίπτωση στην κατάσταση των ενταγμένων και επιλαχόντων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στη δράση.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θα ρίξει πρόστιμο στους… Πόντιους ο Μπουτάρης;

Τροποποίηση προϋπολογισμού για τις δράσεις digi-mobile, digi-retail, digi-content και digi-lodge