Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Η 91χρονη που, μετά από τρεις δεκαετίες, τελείωσε το διδακτορικό της

Η 91χρονη που, μετά από τρεις δεκαετίες, τελείωσε το διδακτορικό της
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Γηράσκει αεί διδασκόμενη

Το καλό πράγμα αργεί να γίνει, και το ίδιο ισχύει και την ενδελεχή δουλειά που απαιτείται για τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής: Η γαλλίδα Κολέτ Μπουρλιέ υποστήριξε στην ηλικία των 91 ετών τη διατριβή της και πήρε, μετά από μία ζωή, τον τίτλο.

Η Μπουρλιέ δεν ήταν αναβλητική, απλώς... άφηνε τις σκέψεις της να ωριμάσουν -κρίνοντας τουλάχιστον από την εύφημο μνεία με την οποία πέρασε.

Η διατριβή υποστηρίχθηκε στην Μπεζανσόν την Τρίτη και το θέμα που είχε επιλέξει (πάνω από τρεις δεκατίες πριν) ήταν οι «μετανάστες εργαζόμενοι στη Μπεζανσόν στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα».

Η Μπουρλιέ είχε γεννηθεί στη Λυόν το 1925 και δούλεψε ως δασκάλα. Μεταξύ άλλων, δίδασκε και αναλφάβητους μετανάστες που είχαν έρθει στην Μπεζανσόν, εμπειρία που αποδείχθηκε χρησιμότατη κατά την εκπόνηση της διατριβής, την οποία ξεκίνησε λίγο πριν βγει στη σύνταξη.

«Κράτησε λίγο επειδή έκανα συνεχώς διαλείμματα» εξήγησε στην επιτροπή η 91χρονη, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο νυν επιβλέπων καθηγητής Σέρζ Ορμό εξήγησε ότι από πολλές απόψεις ήταν μία «ασυνήθιστη φοιτήτρια»: Πέραν της ηλικίας και της καθυστέρησής της, «είναι πιθανότατα ο μόνος άνθρωπος που έχω συναντήσει που γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια κάθε προσέγγισης και είναι σε θέση να τις συνδυάσει» είπε.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Kαταπράσινο πανεπιστήμιο στο Βιετνάμ! (photos)

Τι πρέπει να προσέξετε αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο: Κατακάηκε το πρόσωπο 4χρονης (photo)