Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τράπεζα πάγωσε λογαριασμό άνδρα γιατί θεώρησε τον σκύλο του «τρομοκράτη»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Ύποπτος» λόγω παρεξήγησης

Ένας άνδρας διαπίστωσε έκπληκτος ότι η τράπεζά του αρνήθηκε να τον αφήσει να πληρώσει τον άνθρωπο που έβγαζε βόλτα τον σκύλο του, επειδή θεώρησε «ύποπτο» το όνομα του σκύλου του.

Όχι μόνο ο Μπρους Φράνσις δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την πληρωμή προς τον άνθρωπο που έβγαζε τον σκύλο βόλτα, αλλά η τράπεζα αποφάσισε να στείλει τα στοιχεία του και στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, θεωρώντας τη συναλλαγή «ύποπτη» και το όνομα του σκύλου, όνομα «τρομοκράτη».

Τι είχε συμβεί;

Ο Μπρους Φράνσις προσπαθούσε να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα τραπεζικής συναλλαγής και έβαλε το όνομα του σκύλου του, Ντας, στην αιτιολογία.

Ωστόσο, το όνομα του πίτμπουλ θύμισε στους υπαλλήλους της τράπεζας το Νταές (Daesh), μία από τις ονομασίες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο άνδρας, ο οποίος πάσχει από μία σπάνια ασθένεια και ο σκύλος του είναι απαραίτητος, μόλις κατάλαβε το λάθος, σκέφτηκε: «Ωραία. Σταμάτησαν τον πιο ηλίθιο τρομοκράτη του κόσμου».

Η τράπεζα υπερασπίστηκε την πρακτική της, λέγοντας ότι ήταν υποχρεωμένη να εξετάσει τα στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί