Skip to main content
Menu

Η Ιστορία είναι αμείλικτη, στηλιτεύει αυτούς που θα παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας

Ο Γιώργος Λαζαρίδης, ανεξάρτητος βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Άρθρο του Γιώργου Λαζαρίδη*

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί, όπως θα γραφτούν και θα ειπωθούν ακόμα για το πρόβλημα του σφετερισμού του ονόματος και της παραχάραξης της ιστορίας της Μακεδονίας. Στην επικαιρότητα, στην αυγή του νέου χρόνου, η νέα πραγματικότητα, η έναρξη της διαδικασίας για επικύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

     Οι διαδικασίες στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων ολοκληρώνονται και η περιβόητη Συμφωνία, λαμβάνει την άγουσα και «κατηφορίζει» με γρήγορο ρυθμό προς την Ελλάδα.

     Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι ούτε η ίδια η κυβέρνηση θέλει να την επικυρώσει παρά τα αντίθετα λεγόμενά της. Εγκλωβισμένη όμως και πάλι σε «αυταπάτες», κατά τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, έχει αρχίσει και συνειδητοποιεί το μέγα ολίσθημα και λάθος που είναι η επικύρωση της Συμφωνίας.

     Δε θα μπούμε στη λογική του πολιτικού κόστους για το κυβερνητικό στρατόπεδο που ταράζει συθέμελα τους κυβερνητικούς εταίρους. Δεν είναι ώρα! Το γεγονός είναι ένα! Η συμφωνία απορρίπτεται σε συντριπτικό βαθμό (93%) από τον Ελληνικό λαό, παρά την εξοργιστική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ!

     Μπορεί σε όλους τους τόνους να διατυμπανίζεται ότι είναι μια δήθεν «ιστορική ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα», ότι δήθεν ο ελληνικός λαός την «έχει αποδεχτεί», αλλά και η πραγματικότητα ότι οι ξένοι πιέζουν την κυβέρνηση, οι συνθήκες που εμφανίστηκαν όμως, τρομάζουν όλους τους εμπλεκόμενους, Ελλάδα, Σκόπια και ξένους παράγοντες.

     Οι συνθήκες που δημιουργούν τρόμο είναι απλές. Η συμφωνία καταρράκωσε το φιλότιμο των Ελλήνων, που μη αντέχοντας άλλο τα προβλήματα της κρίσης, σκέφτονται ότι είναι πολλοί δυστυχώς αυτοί που έχουν βαλθεί, όχι μόνο να ξεπουλήσουν ότι δεν έχει ξεπουληθεί από την Ελλάδα, αλλά και να ταπεινώσουν χωρίς «μάχη» κ δίχως έλεος, ακόμα και το φιλότιμο των Ελλήνων. Η Συμφωνία ξεριζώνει τα Σύμβολα του Ελληνισμού, καταπατάει την Ιστορία και το Μέλλον της. Διότι, τι άλλο είναι οι μικτές επιτροπές που θα αλλάξουν την Ιστορία και τα βιβλία! 

Αυτό κατάλαβαν οι Έλληνες από τη Συμφωνία και την απορρίπτουν!

     Ένα είναι βέβαιο. Ότι οι καιροί είναι πολύ παράξενοι και θυμίζουν την ηρεμία πριν την καταιγίδα. Διότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τα προεόρτια, ο αέρας που φυσά, οι αστραπές και βροντές πριν την καταιγίδα!

     Τα αρπακτικά μύρισαν ψαχνό, και κράζουν! Νησιά, Αιγαίο κι αμφισβήτηση τους, αρπαγές Ελληνικών περιουσιών και δήθεν «Τσάμηδες» στην Αλβανία, «Μακεδονικό Έθνος» και «Μακεδονική Γλώσσα» από τα Σκόπια και πάει λέγοντας!  

     Κι αν ξεσπάσει η καταιγίδα, αυτοί που νομίζουν ότι οι Έλληνες θα παρασυρθούν από τους χειμάρρους όπως στη Μάνδρα, ή θα καούν όπως στο Μάτι, κάνουν τεράστιο λάθος. Οι Έλληνες και θα «πνίξουν» και θα «κάψουν» όλους όσους απεργάζονται σχέδια λήθης της ιστορικής πραγματικότητας, σχέδια διάλυσης της Ελλάδας!

     Αυτό έγινε κατανοητό απ’ όλους στις κρυφές Δημοσκοπήσεις που διεξάγουν και τους έχει πιάσει τρόμος! Κι όχι μόνο αυτό! Υπάρχουν κι άλλα πολύ σημαντικά ευρήματα που τους έχει κόψει κρύος ιδρώτας για το αποτέλεσμα που δεν είχαν υπολογίσει.

       Όσο όμως κι αν προσπαθούν να χτυπήσουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων, αυτός θεριεύει κ γιγαντώνεται. Όσο κι αν προσπαθούν να χτυπήσουν την Ορθοδοξία, τους «καίει» πνευματικά κι αποκαλύπτονται. Όσο κι αν προσπαθούν να χτυπήσουν την οικογένεια, και μόνο με ένα παιδί, οι Έλληνες συνεχίζουν!

     Ευτυχώς η Ιστορία είναι αμείλικτη και θα στηλιτεύσει με τον πιο ηχηρό τρόπο, αυτούς που θα παραδώσουν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

     Με την ευκαιρία των γιορτών, εύχομαι σε όλες και όλους Καλά Χριστούγεννα και καλό Νέο Έτος με Υγεία, Δύναμη, Δημιουργικότητα. 

*Ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι ανεξάρτητος βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ