Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Δέσποινα Χαραλαμπίδου: «Τα πάντα για την καρέκλα»

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη ΛΑΕ, πρώην βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Άρθρο της Δέσποινας Χαραλαμπίδου*

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Πρόθυμοι, για άλλη μια φορά, επιβεβαίωσε δυστυχώς , ότι μόνον και μόνον για να παραμείνει  στην εξουσία και για να εξυπηρετήσει τα δικά της ιδιοτελή συμφέροντα, διχάζει τον Ελληνικό λαό, βάζει φωτιά στη χώρα και πρωταγωνιστεί με τον πιο αισχρό τρόπο στην απαξίωση της Πολιτικής:

  1. Εν κρυπτώ και χωρίς καμία ενημέρωση του λαού, προχώρησε σε διαβουλεύσεις για το μακεδονικό και διαμόρφωσε με εντολές του κ. Νίμιτς, προωθώντας τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μία συμφωνία, την οποία πέρασε από την Βουλή με πλειοψηφία από πρόθυμους βουλευτές.
  2. Υπηρετώντας την ρήση: « όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εχθρός μου», ο Πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης, χαρακτήρισε στον συνοδοιπόρο και φίλο του Εμ. Μακρόν, μπροστά στις κάμερες, όλους όσους αντέδρασαν στη συμφωνία των Πρεσπών, ως ηλίθιους αντιδραστικούς λαϊκιστές,σπρώχνοντας στην αγκαλιά της ακροδεξιάς και της Χ.Α., ακόμη και απλούς δημοκρατικούς πολίτες που εκδήλωσαν τη διαφωνία τους είτε για πολιτικούς είτε για συναισθηματικούς λόγους. Απέδειξε ότι μπορεί να κάνει ότι του ζητηθεί πάση θυσία για να παραμείνει στην εξουσία και να διατηρήσει τα οφέλη του.
  3. Θεωρώντας ότι ο λαός μας έχει μνήμη χρυσόψαρου, έσπευσε να μοιράσει χαντράκια  και καθρεφτάκια!! Λίγες μέρες μετά την ψηφοφορία-παρωδία  στη Βουλή, ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%, σύμφωνα με τον νόμο Βρούτση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα συνδικάτα και τους εργοδοτικούς φορείς.
  4. Δεν λένε κουβέντα για τα δεκάδες δισεκατομμύρια των αναδρομικών από τις αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεων και την κατάργηση των «δώρων».
  5. Δεν λένε κουβέντα για τις παράνομες περικοπές και τον αντισυνταγματικό επανυπολογισμό του «νόμου Κατρούγκαλου».
  6. Δεν λένε κουβέντα για τους ληστρικούς έμμεσους φόρους, με την τιμή των καυσίμων και της ενέργειας να είναι στα πιο υψηλά επίπεδα μεταξύ των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης.
  7. Δεν λένε κουβέντα για  την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και της πρώτης κατοικίας που κάθε εβδομάδα βγαίνουν με την «υπογραφή» της στο «σφυρί» για να καταλήξουν στα «κοράκια» και στα ξένα funds;

 

Η κυβέρνηση αυτή των 145 ΣΥΡΙΖΑ + 6 ΑΝΕΛ και Προθύμων, δεν ασχολείται με τίποτα άλλο παρά μόνο με ότι μπορεί να διατηρηθεί  στην εξουσία, έχοντας απέναντι της μια αξιωματική αντιπολίτευση, εγκλωβισμένη σε ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις, χωρίς να  υπολογίζει το κόστος που προκαλεί στον ελληνικό λαό και στην ίδια τη Δημοκρατία.

 

Υ.Γ. : Τις ώρες που γράφονται αυτές οι σκέψεις, κυρώνεται από την Ελληνική Βουλή το Πρωτόκολλο ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ. Και φυσικά  κυριαρχεί η φαινομενικά παράδοξη πλευρά της υπόθεσης : ότι αυτό το κατάπτυστο Πρωτόκολλο ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ πρωτοστατεί  να το κυρώσει στη Βουλή, ερήμην του ελληνικού λαού, ο μεταλλαγμένος ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, με δανεικούς και πολιτικά εξαγορασμένους βουλευτές, σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις αρχικές αντιαμερικανικές και αντί -νατοϊκές διακηρύξεις του, τις οποίες θυσίασε και ξεπούλησε με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο, θέτοντας, σε σοβαρούς  κινδύνους  την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας.

 

*Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, πρώην Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής, είναι στέλεχος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ