Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αστέριος Γαβότσης: «Το όραμά μας για το δήμο Ωραιοκάστρου»

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης», για όσα οραματίζεται για το δήμο του

Άρθρο του Αστέριου Γαβότση*

 

Οδηγούμε το Δήμο Ωραιοκάστρου σε μια νέα εποχή με υγιέστατα οικονομικά και με μια διαχείριση που μας δίνει τη δυνατότητα να επιστρέψουμε μέσα από έργα και παρεμβάσεις ένα αναπτυξιακό μέρισμα στον δημότη. Στο πλαίσιο αυτό θα εξετάσουμε την προοπτική της ορθολογικής μείωσης των δημοτικών τελών.

Τα τελευταία 4 χρόνια αγωνιστήκαμε με στρατηγικό σχεδιασμό μακράς πνοής και τελικά καταφέραμε να εξυγιάνουμε απολύτως τα οικονομικά του δήμου μας, σε ένα δυσχερές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, αλλά και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση έργων που συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών της ευρύτερης περιοχής του Ωραιοκάστρου.

Πολλά έργα έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης ή εκτελούνται ή έχουν ήδη αποπερατωθεί. Αναφέρω ενδεικτικά μία από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την ένταξη των έργων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Φιλαδέλφειας στο πρόγραμμα «Φιλόδημος». Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4.730.229,13 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Μεσαίου και Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς και την κατασκευή εξωτερικού συλλεκτήριου αγωγού, ο οποίος θα συνδέεται με τον συλλεκτήρα των οικισμών Πενταλόφου και Νεοχωρούδας. Τα λύματα θα οδηγούνται στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, σας αναφέρω και μία σειρά από άλλα έργα, τα οποία έχουμε προχωρήσει, όπως η ύδρευση της Μυγδονίας, που είναι ένα έργο 4 εκατ. ευρώ, το έργο των 3,1 εκατ. ευρώ για την διαχείριση των όμβριων υδάτων σε όλο τον Δήμο Ωραιοκάστρου, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος, τα 12 εκατ. ευρώ που διατίθενται για νέα σχολεία σε όλο το Δήμο και τα 3,1 εκατ. ευρώ για την αλλαγή αμιαντοσωλήνων στην Μυγδονία και πάλι από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Άλλη μεγάλη παρέμβασή μας είναι η συντήρηση της Συμμαχικής Οδού, που είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την εξυπηρέτηση της Βιομηχανικής Περιοχής και των χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι καθημερινά διέρχονται από την περιοχή με τα οχήματά τους. Με το έργο αυτό επιλύουμε ζητήματα ασφάλειας, λειτουργικότητας και ποιότητας στην κίνηση των οχημάτων.

Το έργο της συντήρησης της Συμμαχικής Οδού έχει δημοπρατηθεί, έχει επιλεγεί ο ανάδοχος και βρίσκεται στο τελικό στάδιό του πριν ξεκινήσει. Με μελέτη που συνέταξε ο Δήμος Ωραιοκάστρου, το έργο προϋπολογισμού 1.200.000 € (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%), περιλαμβάνει: αποκατάσταση – επισκευή των φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος (λακκούβες- καθιζήσεις- παραμορφώσεις), καθώς και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού, ενώ δεν θα γίνει καμία αλλαγή των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της σε κανένα τμήμα της.

«Αλλαγή σελίδας» για τον Δήμο Ωραιοκάστρου υπάρχει και στον τομέα της καθαριότητας, όπου η προμήθεια νέου εξοπλισμού και η παροχή ανταποδοτικών υπηρεσιών στους δημότες, αλλάζουν καθολικά τα δεδομένα.

Με πρωτοβουλίες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας αναβαθμίζεται η επικοινωνία με τους πολίτες και ξεκινά η εφαρμογή ενός συστήματος όπου όλοι οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να συμβάλλουν κι αυτοί στην καλυτέρευση της εικόνας του Δήμου.

Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου προχωρά στην αγορά δύο υπερσύγχρονων σαρώθρων, που με τη συχνή τους παρουσία στους δρόμους, θα συμβάλλουν στη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Επίσης, άμεσα ολοκληρώνεται και η προμήθεια ενός σαρώθρου με πεζό χειριστή, που είναι ένα σύγχρονο, αθόρυβο και οικολογικό μηχάνημα, που θα επιτρέπει τον καθαρισμό και των πιο στενών δρόμων. Σε συνδυασμό με την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού (οδοκαθαριστές), θα παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

 

*Ο Αστέριος Γαβότσης, είναι Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ