Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάββας Αναστασιάδης: «Η κατάσταση δεν είναι για γέλια…»

Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Άρθρο του Σάββα Αναστασιάδη*

 

Κάθε μέρα που περνά, κάθε μέρα καθυστέρησης από την προσφυγή στις κάλπες, η κυβέρνηση Τσίπρα στην αποδρομή της «καίει» τα πάντα, σπίτια και σπαρτά. Προσωπικά πλέον ο πρωθυπουργός, δεν τηρεί καν τα προσχήματα επιδιδόμενος σε πρωτοφανείς θεσμικές εκτροπές.

Μετά τους τύπους με τις μαύρες καμπαρντίνες και τα κόκκινα περιβραχιόνια, τις προληπτικές προσαγωγές, τις καθαιρέσεις όσων αξιωματικών δεν αρέσουν στο Μαξίμου, τις ωμές και απροκάλυπτες παρεμβάσεις Πολάκη στη Δικαιοσύνη, ήρθε η ώρα του κοινοβουλίου.

Το κοινοβουλευτικό μαγείρεμα με την διαρρέουσα αλλαγή του κανονισμού της Βουλής από τη μια μέρα στην άλλη, προκειμένου να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ο πρώην σύντροφος Καμμένος και να «σωπάσει», ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να είναι δημοκρατική όταν δε σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες; 

Το εύρημα των βουλευτών… υβριδίων Ζουράρι και Παπαχριστόπουλου (θα πατούν με το ένα πόδι στην αντιπολίτευση και με το άλλο στη συμπολίτευση!) προκειμένου να πετύχει η συναλλαγή, γελοιοποίησε την κατάσταση. Ωστόσο πρέπει να πούμε ότι στην πολιτική το γελοίο δεν πρέπει να μας κάνει να γελάμε, αλλά να μας προβληματίζει. Διότι η γελοιοποίηση είναι συστατικό της προπαγάνδας, είναι χαρακτηριστικό του εθνικολαϊκισμού. Εξάλλου ο Μαδούρο, που τόσο θαυμάζουν και… ένθερμα υποστηρίζουν μόνοι  σε όλη την Ευρώπη, ο Τσίπρας και η παρέα του, είναι ο κορυφαίος δάσκαλος της γελοιοποίησης των θεσμών.

Η αρνητική εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής διασώζει την κατάσταση προς το παρόν αλλά δεν σώζει τα προσχήματα. Τα… έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα που εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη Βουλή, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Γιατί δεν νοείται σε μια δημοκρατία ένας βουλευτής να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση ότι στο μέλλον θα ψηφίζει πάντοτε τα κυβερνητικά νομοσχέδια και μάλιστα υπέρ μιας κοινοβουλευτικής ομάδας στην οποία δεν ανήκει. Αυτές οι συμπεριφορές ευτελίζουν βασικές συνταγματικές αξίες και βαριά προσβολή στον κοινοβουλευτισμό.

Έχω επισημάνει πολλές φορές τις θεσμικές και αντιδημοκρατικές εκτροπές της κυβέρνησης Τσίπρα, για τις οποίες φυσικά ο ίδιος φέρει την πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη. Και θα επαναλαμβάνω συνεχώς ότι στις ερχόμενες εκλογές το κριτήριο των πολιτών δεν πρέπει να αφορά μόνο στα οικονομικά αλλά και στη δημοκρατική λειτουργία.

Γιατί η κατάσταση σήμερα δεν είναι για γέλια. Μην ξεχνάμε ότι με τους αχρείους και τους εθνομηδενιστές στη Βουλή η χώρα μας χάρισε το όνομα, τη γλώσσα και την εθνότητα στους σκοπιανούς εθνικιστές. Και δεν πρέπει να βρεθούμε προ  εκπλήξεων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κατρακυλήσουμε σε ένα αντιδημοκρατικό  καθεστώς , με φτώχεια και ανελευθερία. Η ευθύνη πια είναι όλων μας.

 

*Ο Σάββας Αναστασιάδης είναι Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσωπική συγγνώμη στους εγκλωβισμένους - Διδασκόμαστε και προχωράμε
Η Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την κακοκαιρία
Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσωπική συγγνώμη στους εγκλωβισμένους - Διδασκόμαστε και προχωράμε