Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανέστης Πολυχρονίδης: Αλλαγή σελίδας στο Ωραιόκαστρο με τη «Συνεργασία Τώρα»

Ο Χωροτάκτης Μηχανικός και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα», αρθρογραφεί στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Άρθρο του Ανέστη Πολυχρονίδη*

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου άρχισε και βρίσκει τη δημοτική μας παράταξη «Συνεργασία Τώρα» πανέτοιμη να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για τη δημαρχία του Ωραιοκάστρου. Ενός πανέμορφου τόπου που «βουλιάζει» στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και της έλλειψης βασικών υποδομών. Η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και η ύπαρξη αποχετευτικού δικτύου μόνο αυτονόητα δεν είναι –εν έτει 2019- για χιλιάδες κατοίκους του διευρυμένου Δήμου μας, ενώ δραματική είναι η κατάσταση στη σχολική στέγη και στις πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η εγκατάλειψη των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων οικισμών του δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή αναδείχτηκε στη διάρκεια των ανοιχτών συζητήσεων που είχαμε και στις 10 ενότητες του δήμου μας, τις οποίες επισκέφθηκα με τους συνεργάτες μου για να ακούσουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους, να αφουγκραστούμε τις αγωνίες τους και να καταγράψουμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους, τις οποίες θα επεξεργαστούμε και κάποιες από αυτές θα τις εντάξουμε στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσουμε όταν αναλάβουμε το «τιμόνι» του δήμου μας.

Αυτές οι ανοιχτές συζητήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον, καθώς θέλουμε μια διοίκηση σε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες και όχι κρυμμένη  στα γραφεία, αποκομμένη από την κοινωνία.

Είμαι πεπεισμένος για τη δυναμική που «κρύβει» ο Δήμος Ωραιοκάστρου και την οποία είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε βγάζοντας τον πανέμορφο τόπο μας από την αφάνεια και τη μιζέρια. Ζούμε στην ωραιότερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με πλεονεκτική γεωγραφική θέση η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη.

Εμείς έχουμε όραμα και σχέδιο ώστε να κάνουμε όλο το Ωραιόκαστρο πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο. Να το βάλουμε στον τουριστικό «χάρτη» και στο καλεντάρι αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και να το καθιερώσουμε ως τόπο αναψυχής, διασκέδασης και προσέλκυσης νέων επιχειρήσεων. Αρκεί να αξιοποιήσουμε τα δυνατά «χαρτιά» μας: τον ορεινό όγκο, τη λίμνη μας, τους πανέμορφους οικισμούς μας, τα αγνά παραδοσιακά προϊόντα της γης μας, αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για την εγκατάσταση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων με την εγγύτητα στο πολεοδομικό συγκρότημα, στο λιμάνι και στους οδικούς  άξονες.

Είναι στοίχημα για μας, να ανακτήσει το Ωραιόκαστρο τη χαμένη του αίγλη. Πιστεύω στις δυνατότητές του, αλλά, κυρίως, στις δυνατότητες των ανθρώπων του. Επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν και γνωρίζουμε τις πηγές χρηματοδότησης για την επίλυσή τους χωρίς να επιβαρύνουμε τους κατοίκους. Δίνουμε έμφαση στην αναβάθμιση και οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην καθαριότητα, στην ασφάλεια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στις υποδομές, χωρίς να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, που είναι στον «πυρήνα» της σκέψης μας και του προγράμματός μας.

Προωθούμε άμεσα λύσεις στο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Στις προτεραιότητές μας είναι οι υποδομές σε δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, σε αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, αλλά και η προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη καθώς και η στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και φορέων που επιτελούν τεράστιο έργο. Σχεδιάζουμε έναν δήμο στην υπηρεσία του πολίτη. Έναν Δήμο-  πρότυπο, ανοικτό στις προκλήσεις, διεκδικητικό και με κοινωνικό πρόσωπο. 

Είμαι βέβαιος πως οι συνδημότες μου θα επιλέξουν «Συνεργασία Τώρα» για να γυρίσουμε μαζί αυτή τη «σελίδα» για το Ωραιόκαστρο δίνοντας σε μένα και στους συνεργάτες μου τη δύναμη για να βαδίσουμε σε μια νέα εποχή με «πυξίδα» τη γνώση, την εμπειρία, τη διαφάνεια, την εντιμότητα, τις δημοκρατικές αρχές και, πρωτίστως, την αγάπη για τον Δήμο μας και τους ανθρώπους του.

 

*Ο Ανέστης Πολυχρονίδης είναι Χωροτάκτης Μηχανικός, υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Τώρα»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Super Κική για την εγκυμοσύνη της: «Έχω κρίσεις άγχους, προσπαθώ να το διαχειριστώ»
Με νέα δημοσίευση εμφανίστηκε στο Instagram η Super Κική μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της και δήλωσε πως ακόμα προσπαθεί να διαχειριστεί και...
Super Κική για την εγκυμοσύνη της: «Έχω κρίσεις άγχους, προσπαθώ να το διαχειριστώ»
Παντρεύτηκαν οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστος Ζωγράφος και Κύρα Κάπη
Στη Τζια ο γάμος των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού – Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Παντρεύτηκαν οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστος Ζωγράφος και Κύρα Κάπη