Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κυριάκος Βελόπουλος: 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - Οι Αλήθειες του Σήμερα

Ο δημοσιογράφος, Πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» και βουλευτής Λάρισας, αρθρογραφεί στο TyposThes

του Κυριάκου Βελόπουλου*


Αν κάτι στιγματίζει θετικά την συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη, είναι η Διεθνής Έκθεση  (ΔΕΘ) που φιλοξενεί ανελλιπώς η πόλη του Θερμαϊκού κόλπου από το 1924 μέχρι και σήμερα. 

Αυτή η μεγάλη εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση μνημειώδους σημασίας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη από πολλούς ανθρώπους στον τομέα της οικονομίας, συνιστά ένα μεγάλο αντάμωμα  ιδεών, εμπορευμάτων, οικονομικών συμφωνιών, καινοτομιών, οικονομικής ανάτασης, θεωρείται όμως πια και ως τόπος πολιτικών εξαγγελιών, από το 1975 και μετά, όταν κατά την πρώτη του εμφάνιση ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοινώνει το Α΄ πενταετές πρόγραμμα, με περιεχόμενο την προοδευτική  διόρθωση ανισοκατανομής του Εθνικού εισοδήματος και πλούτου. Τότε ήταν τα εγκαίνια της 40ης έκθεσης και αυτό το Σάββατο ανοίγει της πύλες της η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης! 

Σαράντα τέσσερα χρόνια μετά και με τιμώμενη χώρα την Δημοκρατία της Ινδίας, μπορεί οι χώροι της έκθεσης να μεγάλωσαν και οι έμποροι που μαζεύονται να είναι περισσότεροι από πριν, αλλά ένα κεφάλαιο παρέμεινε σταθερό εδώ και 44 χρόνια.

Οι πολιτικές εξαγγελίες και το ανακάτεμα της πολιτικής και των πολιτικών με τα εμπορεύματα και τα εκθέματα! Και εδώ προκύπτει το μεγάλο ερώτημα: Η πολιτική και  οι πολιτικοί έχουν χώρο και λόγο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης; Η απάντηση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι «ΌΧΙ»! 

Και το όχι αυτό έρχεται κόντρα στην παράδοση όλων των υπολοίπων κομμάτων, που θεωρούν αυτό το ξεχωριστό γεγονός ως πολιτική «περατζάδα» με πολλά και ανέξοδα ΘΑ! 

Αυτή η νεοελληνική πολιτική κουλτούρα εξαγγελιών, είχε ως αποτέλεσμα η πόλη της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε θέρετρο βάρβαρων επεισοδίων, δακρυγόνων, αστυνομικών παρεμβάσεων αλλά κυρίως σε πόλη με τους περισσότερους περιφερόμενους «πολιτικούς θιάσους».


Το πολιτικό σύστημα της χώρας  επί 44 χρόνια κατάφερε με τα συνεχή του ψεύδη και τα επονομαζόμενα προγράμματα Θεσσαλονίκης, να απαξιώσει διαχρονικά την τεράστια αξία της ΔΕΘ! 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, αρνείται να συμμετάσχει σε αυτόν το περιφερόμενο «πολιτικό θίασο» των ψεύτικων υποσχέσεων, των ψεύτικων προγραμμάτων και των ψεύτικων διλημμάτων!

Η ΔΕΘ είναι μία Διεθνής Εμπορική Έκθεση και έτσι πρέπει να μείνει, γι’ αυτό και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αρνείται να συμμετάσχει! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ δεν θέλει να νομιμοποιήσει με την παρουσία της, τον εκφυλισμό της και να συντελέσει στην υποβάθμιση της τεράστιας αξίας της για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και όλη την Ελλάδα.

Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Και ας αφεθούν οι υπόλοιποι πολιτικοί στα …«ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» !

 

*Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι δημοσιογράφος, Πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» και  βουλευτής Λάρισας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπέος: Δεν είναι ώρα να κλαίμε, ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια για τον Βόλο (VIDEO)
Οι δηλώσεις του δημάρχου του Βόλου για την καταστροφή που έχει δεχθεί ο Βόλος μετά από δύο συνεχόμενα χτυπήματα από κακοκαιρίες
Μπέος: Δεν είναι ώρα να κλαίμε, ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια για τον Βόλο (VIDEO)
Folli Follie: Ξεκίνησε η δίκη - Εξαπατημένοι επενδυτές οι πρώτοι μάρτυρες
Η δίκη που αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό, λόγω του μεγάλου αριθμού κατηγορουμένων δικηγόρων και μαρτύρων, θα συνεχιστεί στις 4 Οκτωβρίου
Folli Follie: Ξεκίνησε η δίκη - Εξαπατημένοι επενδυτές οι πρώτοι μάρτυρες
Aναγνωστόπουλος: Το γράμμα στη μητέρα της Καρολάιν - Λέει ότι δέχθηκε απειλές
Αναλυτικά το γράμμα που έστειλε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προς την χαροκαμένη μάνα της Καρολάιν - Τι υποστηρίζει για τη δολοφονία της
Aναγνωστόπουλος: Το γράμμα στη μητέρα της Καρολάιν - Λέει ότι δέχθηκε απειλές