Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάρις Μπίλλιας: Να βάλουμε μπρος την δυναμική της Θεσσαλονίκης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Άρθρο του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ για το αφιέρωμα του Τύπου Θεσσαλονίκης για την 84η ΔΕΘ

Του Πάρι Μπίλλια, προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Η σημαντική ένταξη ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου της πόλης, για την αναμόρφωση και ποιοτική αναβάθμιση της έκτασης του Εκθεσιακού Κέντρου στα πέντε εμβληματικά έργα που προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο, αποτελεί σαφές δείγμα για την πρόθεση υποστήριξης ακόμα περισσότερων στόχων της πόλης...

Αυτή η κυβερνητική πρόθεση όμως, δεν αρκεί, αφού πρέπει να συνοδεύεται και από την ενιαία αντίληψη των τοπικών παραγόντων για την αποσαφήνιση και κυρίως την ιεράρχηση των στόχων.

Το τρέχον πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, δημιουργεί βάσιμη αισιοδοξία, πως η 84η ΔΕΘ αποτελεί μια ευκαιρία αποτελεσματικής συνδυαστικής λειτουργία της κεντρικής εξουσίας και του τοπικού πολιτικού, αυτοδιοικητικού, επιχειρηματικού και επιστημονικού δυναμικού, για την προώθηση της υλοποίησης συγκεκριμένων σχεδίων σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Να  επιτευχθεί η ζητούμενη διασύνδεση του δυναμικού των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων της πόλης, με την αγορά εργασίας.

Να πάψουμε να παίζουμε την «κολοκυθιά» με υποψήφιες εκτάσεις για την Ζώνη Καινοτομίας και να προχωρήσουμε ταχύρυθμα στην μετατροπή του συνόλου της πόλης σε κέντρο υποδοχής και ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων.

Να εξειδικευθεί και να μην ατονήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο για την αναμόρφωση του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης που ως τώρα αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα συνένωσης δυνάμεων -Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΤΕΕ/ΤΚΜ και εμπλεκόμενων Δήμων.

Να επιταχυνθεί η υλοποίηση συμβατικών υποχρεώσεων της πολιτείας, για τη διασύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Να δούμε το συντομότερο δυνατό το Μετρό σε πλήρη λειτουργία και να υποστηριχθεί ρεαλιστικά το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην αναγκαία αναβάθμιση της περιφερειακής οδού που εδώ και πολύ καιρό εξυπηρετεί φόρτο υπεράνω των προδιαγραφών της;

Να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο για την αντιπλημμυρική θωράκιση και τα μέτρα πολιτικής προστασίας  της Θεσσαλονίκης και περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς αποδεικνύεται ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας «θυμούνται» όλο και συχνότερα, με όλο και μεγαλύτερη ένταση.

Με λίγα λόγια, να βάλουμε… μπρος την δυναμική της Θεσσαλονίκης.

Το ζητούμενο από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, είναι να επιτύχουν τον… ισοσκελισμό  λόγων και έργων για την πόλη. Το ζητούμενο από εμάς, όλους όσους συγκροτούμε το παραγωγικό, πολιτικό και εν γένει θεσμικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι να συνθέσουμε τις δυνάμεις μας, αφήνοντας στην άκρη διαγκωνισμούς και πεισματικές διεκδικήσεις μιας στείρας πρωτοκαθεδρίας, που συχνά καταλήγουν να «καίνε» τους στόχους όλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί