Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Super League: Πρόταση για σέντρα στις 6 και 7 Ιουνίου

Στους αγώνες και μέχρι το τέλος της πανδημίας, θα ισχύουν οι πέντε αλλαγές ανά ομάδα και η 20άδα αντί 18άδα που ίσχυε μέχρι σήμερα

Tο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται ότι επιστρέφει στην... κανονικότητα καθώς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των ομάδων της Super League το μεσημέρι της Δευτέρας (18/5) ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσάνδρου κατέθεσε πρόταση για σέντρα στα πλέι οφ και πλέι άουτ, το διήμερο 6-7 Ιουνίου. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί σήμερα. Στο πλευρό του, στάθηκε κι ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης που υποστήριξε: «Εχουμε πάρει αναλυτικές οδηγίες απ' τους καθ' ύλην αρμοδίους. Το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουμε, στις 6-7 Ιουνίου».

Σε κάθε περίπτωση πάντως τον τελευταίο λόγο θα έχει η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές για να δώσουν την τελική έγκριση. Εφόσον πάντως η κυβέρνηση ανάψει «πράσινο» για το restart, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν ως τις 19 Ιουλίου.

Ηδη ένα σημαντικό βήμα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος έγινε με την άρση των περιορισμών στις προπονήσεις των ομάδων καθώς από τη Δευτέρα 18/5 επιτρέπονται οι ομαδικές προπονήσεις στη Super League.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είναι σε εξέλιξη, ο Χρήστος Δάρας του Πανιωνίου συνέστησε να μην παρθούν βιαστικές αποφάσεις λέγοντας: «Πρέπει να μη βιαστούμε, μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί. Θα πρέπει να προσέξουμε να μην κολλήσει κάποιος» είπε μεταξύ άλλων, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς ρώτησε «αν πρέπει να περιμένει η Λίγκα να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες και τελευταίο το ποδόσφαιρο που είναι και πιο ελεγχόμενο».

Ο Αριστείδης Πιαλόγλου της Ξάνθης επικαλέστηκε ένα έγγραφο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 που τους ζητάει να υπογράψουν ότι θα τηρήσουν το πρωτόκολλο. Και επειδή αυτό δεν ζητήθηκε από την SL1 ζητάει να αποφασίσει η Λίγκα αν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για να υπογραφούν συμφωνητικά με υπαλλήλους και ποδοσφαιριστές. Ο νόμος, όπως ισχυρίστηκε, προβλέπει φυλάκιση για όποιον μεταδώσει από αμέλεια στον ιό.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε, βάσει της οδηγίας από τη FiFA, ότι στους αγώνες και μέχρι το τέλος της πανδημίας, θα ισχύουν οι πέντε αλλαγές ανά ομάδα και η 20άδα αντί 18άδα που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, τη θέση του παραιτηθέντα αναπληρωτή προέδρου Χρήστου Δάρρα, ανέλαβε η εκπρόσωπος του Ατρομήτου, Κάτια Κοξένογλου, η οποία ήταν και η μόνη υποψήφια για το πόστο και εξελέγη ομόφωνα.

Διατηρούνται οι -5 βαθμοί της Ξάνθης

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης η ΠΑΕ Ξάνθη κατέθεσε αίτημα για να της επιστραφούν οι πέντε βαθμοί που της έχουν αφαιρεθεί για το θέμα της μετοχικής της σύνθεσης. Κατέθεσε μάλιστα, απόφαση του διοικητικού Εφετείου με την οποία αναστέλλεται η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της ομάδας. Ωστόσο, το αίτημα του ακριτικού συλλόγου απορρίφθηκε έπειτα από ψηφοφορία. Κάτι που σημαίνει πως η Ξάνθη θα αρχίσει τα πλέι αουτ με 18 βαθμούς (17 έχει ο προτελευταίος Παναιτωλικός και 11 ο τελευταίος Πανιώνιος, ενώ 27 έχει η επόμενη ομάδα στη βαθμολογία που είναι ο Βόλος).

Πηγή: ethnos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ