Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πέθανε ο θρυλικός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ Ρέι Κλέμενς

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια, ο θρυλικός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ και της εθνικής Αγγλίας, Ρέι Κλέμενς. Γεννημένος το 1948, ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σκάνθορπ και σε ηλικία 19 ετών εντάχθηκε στη Λίβερπουλ, στην οποία έμελλε να μεγαλουργήσει. Υπερασπίστηκε την εστία των «ρεντς» επί 14 συναπτά έτη και κατέγραψε περισσότερες από 540 συμμετοχές, κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα Αγγλίας, τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, δύο Κύπελλα UEFA και ακόμη ένα κύπελλο, ένα League Cup και ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Το τελευταίο του παιχνίδι με τη Λίβερπουλ ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1981, όπου η αγγλική ομάδα επικράτησε 1-0 της Ρεάλ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε ως τα 40 του χρόνια στην Τότεναμ, με την οποία πανηγύρισε ένα Κύπελλο UEFA και ένα κύπελλο Αγγλίας.

Με την εθνική ομάδα της χώρας του, ο Κλέμενς έκανε ντεμπούτο το 1972, σε έναν αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ουαλία. Συνολικά χρίστηκε 61 φορές διεθνής και είχε τη -σπάνια για τερματοφύλακα- τιμή να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, σε ένα φιλικό με τη Βραζιλία το 1981. Συμμετείχε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1980 και του Μουντιάλ 1982, δεν κατάφερε όμως να γευτεί κάποια σημαντική επιτυχία με τα «τρία λιοντάρια».

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας, ο Ρέι Κλέμενς εργάστηκε ως προπονητής τερματοφυλάκων στην Τότεναμ και την εθνική Αγγλίας. Εδώ και 15 χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, πολέμησε σκληρά, αλλά τελικά νικήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί